Την οριακή κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Λάρισας, περιέγραψε μιλώντας στον “ΘΕΜΑ 104,6” ο πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, Κώστας Γιαννακόπουλος, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τα κρεβάτια στις ΜΕΘ μόλις αδειάζουν, γεμίζουν ξανά κατευθείαν.

«Υπάρχουν μόλις 20 κρεβάτια στο Γενικό Νοσοκομείο, 14 στο Πανεπιστημιακό, ενώ αναμένονται 4 αναπνευστήρες που θα βοηθήσουν στο δύσκολο έργο για όσους βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση» τόνισε ο κ. Γιαννακόπουλος, ο οποίος μάλιστα υπογράμμισε ότι δεν είναι λίγες οι φορές που οι ασθενείς μεταφέρονται σε άλλες περιοχές για νοσηλεία.

Περιγράφοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το υγειονομικό προσωπικό, ο κ. Γιαννακόπουλος επεσήμανε ότι «οι εξαντλητικές εφημερίες βγαίνουν οριακά», ενώ όπως είπε, ασθενείς που δεν νοσηλεύονται με κορωνοϊό μεταφέρονται σε ιδιωτικές κλινικές, ώστε να αδειάζουν τα κρεβάτια.

Τέλος, ο κ. Γιαννακόπουλος συμπλήρωσε ότι «η ογκολογική κλινική έχει κλείσει διότι 25 γιατροί και ασθενείς βρέθηκαν θετικοί στον ιό», ωστόσο, όπως πρόσθεσε «λειτουργεί η ογκολογική στο γενικό νοσοκομείο, όπου εξυπηρετούνται εκεί τα σοβαρά περιστατικά και αυτά που χρειάζονται επειγόντως χειρουργείο».

Πηγή: patrastimes.gr