Για ένα νέο και πιο ισχυρό καύσωνα προειδοποιεί ο Γιάννης Καλλιάνος, έναν καύσωνα που θα μας επηρεάσει από σήμερα Τετάρτη έως και την Παρασκευή.

Την Τετάρτη και την Παρασκευή, όπως αναφέρει, θα σημειωθούν σε πολλές πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας θερμοκρασίες που οριακά θα ξεπερνούν και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Όμως, η Πέμπτη θα είναι η πιο… δύσκολη μέρα.

«Την Πέμπτη θα τη θυμόμαστε… για καιρό»

Η Πέμπτη θα είναι μια πολύ δύσκολη μέρα για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Για κάποια συγκεκριμένα τμήματα της επικράτειας  ο υδράργυρος θα ξεπεράσει και τους 42°C και πιθανότατα να φτάσει τους 43°C και ίσως πολύ τοπικά και τους 44°C.

«Άρα την Πέμπτη θα τη θυμόμαστε για καιρό λόγω και της αυξημένης δυσφορίας και τις βραδινές ώρες ειδικά στις μεγαλουπόλεις».

Πού χρειάζεται προσοχή

Ο μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ, αναφέρει ότι τα τμήματα που την Πέμπτη θα επηρεαστούν περισσότερο από τον καύσωνα είναι τα ακόλουθα:

  • Θεσσαλία
  • Κεντρική και Ανατολική Στερεά
  • Αττική και Εύβοια
  • Ανατολική και Νότια Πελοπόννησος
  • Νότια Κρήτη

Πάνω από 40 βαθμοί την Πέμπτη στην Αθήνα

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, η Πέμπτη θα είναι η πιο δύσκολη μέρα και για την Αττική. Ο υδράργυρος στο κέντρο της Αθήνας αργά το μεσημέρι θα ξεπεράσει πολύ εύκολα τους 40°C και τοπικά θα φτάσει και τους 41-42°C.

Υποχωρεί σταδιακά ο καύσωνας από το Σάββατο 

Το Σάββατο θα μας «αποχαιρετήσουν» οι πολύ θερμές αέριες μάζες που για 11 ολόκληρες ημέρες θα μας έχουν ταλαιπωρήσει και η ατμόσφαιρα σταδιακά θα δροσίσει.

Πηγή: patrastimes.gr