Την μετατροπή των κτηρίων του πρώην στρατοπέδου Πούλιου σε μουσειακό πυρήνα των Τρικάλων ανακοίνωσε το ΥΠΠΟ.

Στον χώρο του πρώην στρατοπέδου Πούλιου στα Τρίκαλα, θα διαμορφωθεί ο μουσειακός πυρήνας της πόλης, με τη δημιουργία του Διαχρονικού Μουσείου Τρικάλων, του Διαδραστικού Μουσείου Τεχνολογίας και ανάδειξη του Λόφου Προφήτη Ηλία, έπειτα από την υπογραφή σύμβασης μεταξύ των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Πολιτισμού και Αθλητισμού και του δήμου Τρικκαίων.

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων Παναγιώτης Νταής, παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη, του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή. του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση.

Στον χώρο του πρώην «Στρατοπέδου Τ/χου Πούλιου», στο οποίο κατά το παρελθόν φιλοξενούνταν το Στρατηγείο Α΄ ΣΣ και η Ταξιαρχία Υποστηρίξεως (ΤΑΞΥΠ), δημιουργούνται:

1. Διαχρονικό Μουσείο Τρικάλων (Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού)
2. Διαδραστικό Μουσείο Τεχνολογίας (Δήμος Τρικκαίων)
3. Ενοποίηση – αξιοποίηση με Λόφο Προφήτη Ηλία (Δήμος Τρικκαίων)
4. Νηπιαγωγεί

Το ΥΠΠΟ και ο Δήμος εκμισθώνουν 14.816.39 τμ. από το ΥΕΘΑ ως εξής:

1. Μίσθωση έκτασης περίπου 4,74 στρ., με τριώροφο κτίριο εμβαδού 1.000 τ.μ., για τη δημιουργία του Διαχρονικού Μουσείου Τρικάλων με μέριμνα και δαπάνες του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.
2. Μίσθωση έκτασης περίπου 10,01 στρ., με τρία λιθόκτιστα κτίρια συνολικού εμβαδού 447 τ.μ., για τη δημιουργία του διαδραστικού μουσείου τεχνολογίας και την αξιοποίηση του λόφου του Προφήτη Ηλία με μέριμνα και δαπάνες του Δήμου Τρικκαίων.
3. Η διάρκεια της μίσθωσης είναι για 25 χρόνια με δυνατότητα ανανέωσης και ο Δήμος Τρικκαίων θα καταβάλλει 2.800€ μηνιαίως, ενώ 3.500€ μηνιαίως θα καταβάλλει το ΥΠΠΟ.

Πηγή: patrastimes.gr