Μόνη λύση για την ανάσχεση του κορονοϊού ο εμβολιασμός, τόνισε μιλώντας στην “ΕΡΤ” η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, και κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν έστω και με τη μία δόση πριν φύγουν για διακοπές.

«Αν στο τέλος Αυγούστου δεν εμβολιαστεί πάνω από το 80% του πληθυσμού, το Σύστημα Υγείας δε θα αντέξει, με τη μετάλλαξη Δέλτα να έχει αυξήσει τη μεταδικότητα του ιού από 50 έως και 70%» τόνισε και τάχθηκε υπέρ της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού και των εκπαιδευτικών.

Όσο για τον εμβολιασμό των νέων πρότεινε «εμβολιαστικά συνεργεία παντού όπου συχνάζουν».

Όπως τόνισε η κ. Παγώνη, το Σύστημα Υγείας δε θα αντέξει ενδεχόμενη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων, γιατί «δεν μπορούν πάλι να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους γιατροί και νοσηλευτές».

Διευκρίνισε ότι “οι εκπαιδευτικοί πρέπει να είναι εμβολιασμένοι”, όταν ξαναμπούν στις σχολικές αίθουσες, όπως εμβολιασμένοι πρέπει να είναι οι γιατροί και οι νοσηλευτές. “Αυτό είναι υποχρέωσή μας”, είπε και ανέφερε χαρακτηριστικά “Δεν περιμένουμε και δεν θα πρέπει να περιμένουμε κανένας να μας πει ότι πρέπει να είμαστε εμβολιασμένοι οι γιατροί.” και ξεκαθάρισε πως “οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 93,4%.”

Τα συνεργεία εμβολιασμού να πηγαίνουν σε μέρη όπου συχνάζουν οι νέοι και να τους εμβολιάζουν

«Μην περιμένουμε να έρθουν στα εμβολιαστικά κέντρα» σημείωσε και τους συνέστησε πριν φύγουν για διακοπές να έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση του εμβολίου.

Στόχος μας είναι να σταματήσει η άνοδος των κρουσμάτων επισήμανε η Ματίνα Παγώνη, καθώς «μελέτες κάνουν λόγο για 4.000 ημερήσια κρούσματα» και ως μόνη λύση για την ανάσχεση της πανδημίας είναι ο εμβολιασμός.

Πηγή: patrastimes.gr