Δώδεκα γυναίκες κατά σεναριογράφου που καυχιόταν για τις «αριστερές της ΕΡΤ»

Ούτε δύο ούτε τέσσερις, αλλά… 12 γυναίκες έχουν συσπειρωθεί εναντίον γνωστού σεναριογράφου, ο οποίος καυχιόταν πως «έχουν περάσει από το κρεβάτι του όλες οι αριστερές της ΕΡΤ» και τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση.

Μετά την καταγγελία της ηθοποιού Έλλης Γιαννακοπούλου στα social media, που φιλοξενήσαμε σε προηγούμενο φύλλο της «Espresso» και στην οποία η ίδια είχε αναφερθεί στον σεναριογράφο με τα αρχικά Α.Κ., ισχυριζόμενη ότι την είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά δύο φορές στο παρελθόν, ακόμη 11 γυναίκες προσέφυγαν στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, προχωρώντας καθεμιά ξεχωριστά σε καταγγελίες εναντίον του ίδιου προσώπου.

Οπως γράφει στην ανάρτησή της στο facebook η Έλλη Γιαννακοπούλου, στην πρώτη συνάντηση που είχαν στο γραφείο του σεναριογράφου, ο οποίος -σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της καταγγέλλουσας- υπήρξε στο παρελθόν και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, της ζήτησε να βγάλει την μπλούζα της, με την ίδια φυσικά να αρνείται εκλαμβάνοντας την προτροπή του ως σεξιστικό αστείο. Ακολούθησε, ωστόσο, και δεύτερη συνάντηση μεταξύ τους.

«Στο διάστημα στο οποίο βρισκόμουν στο γραφείο του, ο Α.Κ. αναφερόταν στις δεξιές του πεποιθήσεις και, χαρακτηρίζοντάς με αριστερή, τόνιζε πως όλες οι αριστερές γυναίκες της ΕΡΤ1 έχουν περάσει από το κρεβάτι του. Επιπλέον, με μείωνε συστηματικά σχετικά με τα επαγγελματικά βήματα που είχα κάνει μέχρι τότε, προσπαθώντας να τονίσει την εξουσία που είχε στον καλλιτεχνικό χώρο.

Ο μονόλογος που ακολούθησε αφορούσε τα χρήματά του και τις σεξουαλικές του επιδόσεις, προτρέποντάς με να αλλάξω ρότα και να ενδώσω σε έναν τρόπο ζωής, όπου ο ίδιος θα με πήγαινε σε ακριβά εστιατόρια και θα γινόμουν μια κυρία της μπουρζουαζίας. Μουδιασμένη και παγωμένη όταν δεν άντεξα άλλο, του υπενθύμισα τον λόγο της συνάντησής μας. Του είπα πως είμαι πιεσμένη χρονικά και, αν θέλει να πει κάτι για τον ρόλο, να το κάνει τώρα. Μου απάντησε πως δεν μας φτάνει ο χρόνος, επιδιώκοντας μια επόμενη συνάντηση. Έφυγα τρέχοντας» αναφέρει η ίδια στο ποστ σχετικά με το δεύτερο ραντεβού τους.

Πηγή: espressonews.gr