Όπως επισημαίνει, ο Αλέξιος πέθανε στην Κατοχή, από την πείνα στην Πάτρα. Έμενε στην διασταύρωση των οδών Σωσιπάτρου και Μαιζώνος με την γυναίκα του Ελένη και τον γιο τους ή εγγονό τους, Παναγιώτη (Τάκη) Πολυδωρόπουλο.

Ήταν ιχθυοπώλης με δική του βάρκα κι όταν πέθανε κι αυτός και η γυναίκα του Ελένη από την πείνα, ο Παναγιώτης ήταν 8 χρόνων. Βρέθηκε στους δρόμους να κοιμάται στην βάρκα του Αλέξιου Πολυδωρόπουλου κι έγινε σαλταδόρος, ώσπου τον μάζεψε κάποιος Ανδρέου, νομίζω, που διατηρούσε καφενείο στην παραλία της Πάτρας.

Ο Αλέξ, Πολυδωρόπουλος είχε κι άλλον έναν γιο, τον Βασίλειο, επίσης σωφέρ.

Και η κα Παπαφιλίππου, καταλήγει:

Λόγω της απόστασης και των συνθηκών τώρα με την πανδημία η έρευνά μου για το γενεαλογικό μου δέντρο δυστυχώς περιορίζεται στο διαδίκτυο και σε τηλέφωνα στα Ληξιαρχεία. Αν έχετε οποιαδήποτε πληροφορία για τον Αλέξιο, θα σας ήμουν ευγνώμων. Να είστε καλά.

Διεύθυνση που μπορείτε να αποστείλετε οποιαδήποτε πληροφορία έχετε, είναι το τηλέφωνο 6938 315 657.

Πηγή: patrastimes.gr