«Είναι στιγμές που δεν θυμάμαι τίποτε! Ούτε αν είμαι άντρας ή γυναίκα» λέει η γνωστή ρεπόρτερ

Σε μια ανατριχιαστική εξομολόγηση στον πρόλογο του βιβλίου της «Θα μ’ αγαπάς όταν δε θα σε θυμάμαι;», η γνωστή ρεπόρτερ του Alpha Ρένα Κουβελιώτη αποκάλυψε στα μέσα του προηγούμενου μήνα ότι πάσχει από μια σοβαρή ασθένεια, που ονομάζεται «συρρίκνωση εγκεφάλου» και προκαλεί άνοια.

Χθες η ίδια μίλησε εκ νέου για το πρόβλημα με την υγεία της, περιγράφοντας, μεταξύ άλλων, πώς ήρθε αντιμέτωπη με αυτό. «Το κατάλαβα μέσω των κρίσεων που είχα, οι οποίες, ευτυχώς, διαρκούν πολύ λίγο. Για κάποια λεπτά πέφτει μαύρο. Δεν χάνω τις αισθήσεις μου, αλλά όλα μού είναι άγνωστα, σαν να τα βλέπω πρώτη φορά. Αν τύχει και είμαι στο αυτοκίνητο, ανάβω alarm και σταματάω στην άκρη. Ευτυχώς -και δεν μπορώ να γνωρίζω γιατί- θυμάμαι αυτή την κίνηση: να μειώσω ταχύτητα, να πατήσω φρένο και να σταματήσω το αυτοκίνητο. Ίσως λειτουργεί το αίσθημα της αυτοσυντήρησης. Αλλά όλα σβήνουν. Είναι στιγμές που δεν θυμάμαι τίποτε. Ούτε αν είμαι άντρας ή γυναίκα. Κοιτώ τα χέρια μου και έτσι αντιλαμβάνομαι το φύλο μου» δήλωσε σε συνέντευξή της η δημοσιογράφος και μητέρα δύο παιδιών. «Είναι μερικά λεπτά που είμαι τελείως μόνη. Δεν υπάρχει ταυτότητα, δεν υπάρχουν συγγενείς, παιδιά, φίλοι, δεν υπάρχει προορισμός, δεν υπάρχει παρελθόν. Φοβάμαι πάρα πολύ. Είναι σαν ελεύθερη πτώση, που δεν ξέρεις τι υπάρχει από κάτω. Έχω σκεφτεί πολλές φορές ότι αυτή τη μοναξιά βιώνουν και εκείνοι που ανοίγουν την πόρτα του σπιτιού τους και χάνονται. Αυτή η λαθραία ματιά στο συναίσθημά τους είναι τρομακτική» πρόσθεσε αναφορικά με τις κρίσεις της.

Όσο γι’ αυτό που δεν θα ήθελε να ξεχάσει με τίποτε, η απάντηση της Ρένας Κουβελιώτη προκαλεί συγκίνηση: «Εννοείται, οτιδήποτε έχει να κάνει με τα παιδιά μου. Δεν υπάρχει τίποτε πιο πολύτιμο για μένα».

Πηγή: espressonews.gr