Ο Robert Powell έχει γράψει ιστορία υποδυόμενος στον Χριστό στη σειρά του Franco Zeffirelli, «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ».

Πώς είναι σήμερα στα 76 του ο ηθοποιός; Πριν από δύο χρόνια είχε επισκεφθεί τη χώρα μας και είχε παραχωρήσει συνέντευξη στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη.

«Την πρώτη φορά που ήρθα στην Ελλάδα νομίζω ήμουν 16 χρονών και ήρθα για μία σχολική εκδρομή. Τότε μάθαινα Λατινικά, Ελληνικά και Αρχαία Ιστορία. Έχουν περάσει 42 χρόνια από τότε που υποδύθηκα τον Ιησού από τη Ναζαρέτ, θυμάμαι ότι δεν ήθελα να το κάνω όταν μου ζήτησαν να το κάνω. Δεν έλεγα το «Ναι» για αρκετό καιρό, επειδή ήταν μία δουλειά που θεωρούσα ανέφικτη. Νόμιζα ότι ήταν μία δουλειά μέσα από την οποία δεν μπορούσα να βγω νικητής. Κανείς δεν μπορεί να υποδυθεί τον Χριστό. Το καλύτερο που μπορεί να ελπίζεις είναι να τα καταφέρεις, ώστε να γλιτώσεις φτηνά. Δεν μετανιώνω για τίποτα. Πιθανότατα αν δεν ήταν ο Φράνκο Τζεφιρέλι δεν θα είχα υποδυθεί τον Χριστό με τον ίδιο τρόπο, αλλά προφανώς έκανα κάτι σωστό, αφού οι άνθρωποι ανταποκρίνονται ακόμη και τώρα μετά από όλα αυτά τα χρόνια. Πρέπει να σας εξομολογηθώ ότι είμαι σιωπηρά υπερήφανος που το έκανα.

Όχι δεν μου άφησε κάποιο ψυχολογικό τραύμα ο ρόλος μου στον Ιησού από τη Ναζαρέτ. Έμεινα μακριά από αυτό, αν με καταλαβαίνετε. Υποδύθηκα το ρόλο από μία απόσταση. Αυτή η απόσταση επέτρεψε σε όσους παρακολούθησαν τη σειρά να κάνουν τη δική τους “δουλειά”. Οι τηλεθεατές επέβαλαν πραγματικά σε εμένα το δικό τους όραμα. Λαμβάνω 10.000 γράμματα όπου οι τηλεθεατές μου γράφουν, πως έτσι ακριβώς φαντάζονται τον Ιησού. Αυτό δεν είναι εφικτό. Άρα αυτοί έκαναν τη “δουλειά” για εμένα.  Κάτι που ήταν τυχαίο πραγματικά. Σταθήκαμε τυχεροί σε αυτό το σημείο»

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: espressonews.gr