«Τα κομματικά συμφέροντα και ο φανατισμός φέρνουν διχόνοια» λέει η εθνική μας παρουσιάστρια Ρούλα Κορομηλά, παίρνοντας για πρώτη φορά δημόσια θέση στην επικαιρότητα, συγκεκριμένα στα βίαια επεισόδια της Ν. Σμύρνης, που κανέναν τελικά δεν άφησαν ανεπηρέαστο.

  • Από την Βίβιαν Μπενέκου

Και η Ρούλα Κορομηλά, λοιπόν, όπως και άλλοι πολίτες, ένιωσε θλίψη και ντροπή για ό,τι ζούμε, αλλά κυρίως για την τόση βία γύρω μας, σε μια εποχή που, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η ίδια, «οι αντοχές μας εξαντλούνται και τα προβλήματά μας δεν βρίσκουν λύσεις».

Η δημοφιλής παρουσιάστρια ανάρτησε στο Instagram τη συγκλονιστική φωτογραφία του πεσμένου στο έδαφος αστυνομικού, που χτυπήθηκε στην Νέα Σμύρνη, και τη συνόδεψε με κείμενο που απηχεί εκείνη φυσικά, αλλά και όλους όσοι ένιωσαν το ίδιο:

«Εικόνες θλίψης και ντροπής σε μια περίοδο που μετράμε καθημερινά νεκρούς. Αν ένας άνθρωπος κινδυνεύει, δεν μας αφορά η ιδιότητά του, το χρώμα, η καταγωγή του και οι πολιτικές του πεποιθήσεις. Δεν νομίζω πως εκτοξεύουμε μίσος, ούτε παίρνουμε “ρεβάνς” με τη βία. Κάκιστοι σύμβουλοι τα κομματικά συμφέροντα και ο φανατισμός, που μόνο διχόνοια σπέρνουν, σε μια εποχή που οι αντοχές όλων μας εξαντλούνται και τα προβλήματά μας δεν βρίσκουν λύσεις και οι ζωές μας είναι στα χέρια του φόβου της απειλής του ιού».

Τα είπε όλα

Με ένα κείμενο λίγων λέξεων η Ρούλα σχεδόν τα είπε όλα. Και μην ξεχνάμε ότι η παρουσιάστρια, που έγραψε ιστορία στην τηλεόραση, μπορεί σήμερα να βρίσκεται εκτός, όμως η γνώμη της ακούγεται και συνεχίζει να επηρεάζει κόσμο.

Τη σελίδα της ακολουθούν 146.000 άνθρωποι. Με τη βία και το μίσος δεν παίρνουμε «ρεβάνς» και δεν κοιτάμε τις πολιτικές πεποιθήσεις κάποιου που κείτεται χτυπημένος στον δρόμο, παρά τον σώζουμε, είναι η ξεκάθαρη άποψή της. Εδώ, λοιπόν, ταιριάζει το δικό της παλιό τηλεοπτικό… σήμα και σύνθημα «Μπράβο, Ρούλα».

Πηγή: espressonews.gr