Την άποψη ότι η μετάλλαξη Δέλτα θα επικρατήσει μέχρι το τέλος Αυγούστου στην χώρα μας έδωσαν μιλώντας στον “ΣΚΑΪ” ο Δ. Σαρηγιάννης και ο Γ. Σουρβίνος.

Σύμφωνα με τον Δημοσθένη Σαρηγιάννη τα επικαιροποιημένα μοντέλα για την πορεία της πανδημίας κορονοϊού δείχνουν μέχρι το Σεπτέμβρη δεν θα ήταν απίθανο να βλέπουμε τα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού να ξεπερνούν τα 1000, επισημαίνοντας πως ζήτημα εγείρεται όσον αφορά το κατά πόσο εάν φτάσουμε σε αυτό το σημείο θα έχουμε μια επιθετική έξαρση του ιού, δεδομένου ότι η δυναμική της εν λόγω μετάλλαξης είναι ορμητική, ή θα καταφέρουμε να την τιθασεύσουμε νωρίτερα. «Το παιχνίδι θα παιχτεί στους 2 μήνες του καλοκαιριού» τόνισε ο κ. Σαρηγιάννης επισημαίνοντας την σημασία του εμβολιασμού του πληθυσμού σε αυτή την φάση της μάχης μας με την πανδημία.

Ο καθηγητής υπογράμμισε την αναγκαιότητα εντατικοποίησης των εμβολιασμών δηλώνοντας επιπροσθέτως ότι υπολογίστηκε πως ο εμβολιασμός του 70% των ενηλίκων μέχρι τέλος Ιουλίου, εφόσον υπάρξει, θα αποτελέσει σημαντικό «όπλο στη φαρέτρα» εντούτοις δεν θα αρκέσει καθώς για να δούμε κάτι τέτοιο θα πρέπει να φτάσουμε σε επίπεδα 80-83% των εμβολιασμένων ενηλίκων μέχρι τέλος Αυγούστου.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε πως θα δούμε ημερήσια κρούσματα να αγγίζουν τον αριθμό 1000 και πάλι εντούτοις το σημαντικό είναι να αποφύγουμε τα χειρότερα, πράγμα που δεν θα ήταν απίθανο να συμβεί εάν δεν κάναμε κάτι για αυτό. Tα λεγόμενα του καθηγητή Σαρηγιάννη επιβεβαίωσε από την πλευρά του ο καθηγητής Σουρβίνος κάνοντας λόγο για μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή στην οποία μπορούν και πρέπει να συμβούν παράλληλες δράσεις με πρώτη και κύρια την εμβολιαστική μετάλλαξη η οποία και θα πρέπει να επιταχυνθεί.

Πηγή: patrastimes.gr