Στα 100.000 υπολογίζονται τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης ο καθηγητής περιβαλλοντικής και υγειονομικής μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

 Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σαρηγιάννης είπε πως η αποτελεσματικότητα των μέτρων που θα τεθούν σε εφαρμογή από αύριο, Τρίτη, θα αρχίσει να φαίνεται από τις 7 Νοεμβρίου και έπειτα ενώ μέχρι τότε ο αριθμός των καθημερινών κρουσμάτων αναμένεται να αγγίξει τα 2.700.

Μάλιστα, εξήγησε πως με την τήρηση των μέτρων, ο αριθμός αυτός θα αρχίσει να κάμπτεται μετά από μια εβδομάδα περίπου.

Ωστόσο, ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα μέτρα αυτά δεν φτάνουν για να κάμψουμε πλήρως την πανδημία μέχρι τα Χριστούγεννα.

 «Στο καλύτερο σενάριο να φτάσουμε στα 1.300 κρούσματα» είπε ο κ. Σαρηγιάννης, προσθέτοντας πως θα χρειαστεί να ληφθούν και επιπλέον μέτρα.

«Πρώτα από όλα πρέπει να βελτιώσουμε την κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, με περισσότερα λεωφορεία και με συσκευές απολύμανσης του αέρα για να μειώσουμε το ιικό φορτίο, ενώ πρέπει να αυξήσουμε τον αριθμό των τυχαίων δειγματοληπτικών ελέγχων στον πληθυσμό», κατέληξε ο καθηγητής περιβαλλοντικής και υγειονομικής μηχανικής.

Πηγή: patrastimes.gr