Νικητές του Νόμπελ Χημείας 2024 για την καινοτομία στις πρωτεΐνες

Νικητές του Νόμπελ Χημείας 2024 για την καινοτομία στις πρωτεΐνες

Ο David Baker, ο Demis Hassabis και ο John Jumper αναγνωρίστηκαν με το Νόμπελ Χημείας για την καινοτόμο δουλειά τους πάνω στις πρωτεΐνες. Η Βασιλική Σουηδική Ακαδημία Επιστημών αποφάσισε να απονείμει το 2024 το βραβείο κατά το ήμισυ στον David Baker “για τον υπολογιστικό σχεδιασμό πρωτεϊνών” και το άλλο μισό από κοινού στους Demis Hassabis και John M. Jumper “για την πρόβλεψη της δομής των πρωτεϊνών”.

Ο David Baker πέτυχε να δημιουργήσει νέα είδη πρωτεϊνών, επιδεικνύοντας εκπληκτικές δυνατότητες στον τομέα της υπολογιστικής βιολογίας. Η ανακοίνωση του βραβείου έγινε γνωστή μέσω του λογαριασμού του βραβείου Νόμπελ στο X, ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία της εργασίας τους για την επιστήμη.

Πηγή: tovima.gr