Κίνητρα για τους εμβολιασμένους, περιορισμούς και πιέσεις για τους ανεμβολίαστους, μηνύματα υπέρ του εμβολιασμού από άμβωνος στο ποίμνιο αλλά και διευκολύνσεις για «τσίμπημα» σε απομακρυσμένες περιοχές δημιουργούν ένα κυβερνητικό ψηφιδωτό που στόχο έχει να φρενάρει την αδιάκοπη διασπορά του κορονοϊού και να ανεβάσει το ποσοστό των εμβολιασμένων στη χώρα, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ισχυρό τείχος αντίστασης και να μπει τέλος στην πανδημία.

Το κυβερνητικό επιτελείο εκτιμά ότι τις προσεχείς ημέρες μέσα από την ενεργοποίηση μιας σειράς «εργαλείων», όπως ο κατ’ οίκον εμβολιασμός, το κλείσιμο ραντεβού αυθημερόν, αλλά και η μαζική κινητοποίηση της νέας γενιάς μέσα από κίνητρα, όπως το Freedom Pass που οδήγησε σε κλείσιμο πάνω από 130.000 ραντεβού από την πρώτη μέρα της ενεργοποίησής του.

Ενεργά στην μάχη η εκκλησία
Και εδώ μπαίνει δυναμικά πλέον στο παιχνίδι η εκκλησία. Δεν έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από την ημέρα που βρέθηκαν στην συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ο καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ζητώντας από τους ιεράρχες να «βάλουν πλάτη» και να πείσουν το ποίμνιο να εμβολιαστεί.

Έτσι, φτάσαμε σε ένα φυλλάδιο το οποίο θα μοιραστεί στους πιστούς την ερχόμενη Κυριακή και έχει συνταχθεί με την βοήθεια των ειδικών για να διαλύσει τους όποιους μύθους υπάρχουν γύρω από τους εμβολιασμούς και τις παρενέργειές τους.

Το φυλλάδιο έχει την μορφή ερωτοαπαντήσεων και θα μοιραστεί σε όλους τους ναούς.

«Οι χριστιανοί μας ρωτούν για το εμβόλιο και οι γιατροί μας απαντούν» λέει ο τίτλος του και επιχειρεί να προτάξει το επιστημονικό έναντι τους θεολογικού. Μύθοι, θεωρίες συνομωσίας και ψεκασμένες απόψεις παίρνουν απαντήσεις με επιστημονικό τρόπο.

Παράδειγμα προς μίμηση η Κάρπαθος
Στον αντίποδα βρίσκεται η Κάρπαθος, ένα νησί όπου ο εμβολιασμός έχει φτάσει στο 80% στους μόνιμους κατοίκους και με τις ηλικίες 15-17 να έχουν αρχίσει ήδη να υλοποιούν το εμβολιαστικό τους σχήμα. Στο νησί αυτό ο δείκτης θετικότητας είναι σχεδόν μηδενικός, κάτι που δεν παρατηρείται σε καμία άλλη περιοχή της χώρας.

Ο δήμαρχος Καρπάθου, Γιάννης Νισύριος εξήγησε στο “newsbeast.gr” ότι:
« Η τοπική αρχή συμμετέχει ενεργά στους ελέγχους, οι οποίοι είναι αποδοτικοί. Όποια κρούσματα προκύπτουν μπαίνουν άμεσα σε καραντίνα και έτσι πετυχαίνουμε την απόλυτη στεγανοποίηση. Παράλληλα, έχουμε και πολλούς Αμερικάνους επισκέπτες. Σχεδόν όλα τα χωριά έχουν γεμίσει. Το θετικό είναι ότι μέχρι στιγμής οι κρατήσεις δείχνουν ότι είμαστε 60% πάνω σε σχέση με πέρσι και ευελπιστούμε ότι θα πάμε καλύτερα!».

Πηγή: patrastimes.gr