Σε χρόνο ρεκόρ ολοκληρώθηκε το έργο του Λιμανιού των Ψαρών δίνοντας «ανάσα» στο νησί το οποίο βλέπει το καλοκαίρι να μην… χάνεται αφού πλέον αρχίζουν κανονικά, από σήμερα κιόλας, τα δρομολόγια των πλοίων που συνδέουν το ηρωικό νησί με τον Πειραιά.

Το λιμάνι είχε καταστραφεί στις 5 Απριλίου από την κακοκαιρία και όλοι τότε νόμιζαν πως θα χαθεί η τουριστική σεζόν. Ωστόσο τα πράγματα πήραν ευτυχή τροπή χάρις στην παρέμβαση σύσσωμης της κυβέρνησης μεταξύ των οποίων και των διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη αλλά και του υπουργού Μετανάστευσης και βουλευτή Χίου της ΝΔ, Νότη Μηταράκη, τους οποίους και ευχαριστεί ο δήμαρχος Ψαρών, Κώστας Βρατσάνος, σε σχετική ανάρτησή του στο Facebook.

Όταν στις 5 Απριλίου αντίκρυσα περίλυπος για πρώτη φορά τη μεγάλη ζημιά στο λιμάνι του νησιού μας, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν…… πάει το καλοκαίρι. Η σεζόν χάθηκε οριστικά.

Εκπόνηση μελέτης, λήψη αδειοδοτήσεων, εξασφάλιση χρηματοδότησης, διαδικασίες ανάθεσης, κατασκευή και ολοκλήρωση του έργου. Πότε θα γίνουν όλα αυτά;
Δεν προλαβαίνουμε με τίποτα!

Δεν απογοητευτήκαμε όμως. Βάλαμε το κεφάλι κάτω και πέσαμε από την επόμενη μέρα με τα μούτρα στη δουλειά. Σε πολύ στενή συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Χίου ξεκινήσαμε ένα απίστευτο τρέξιμο, μια μάχη με το χρόνο, με τη σκέψη αλλά και την πίστη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Δύο περίπου μήνες μετά, το αποτέλεσμα μας δικαιώνει πανηγυρικά. Το έργο έχει ολοκληρωθεί και τα δρομολόγια του πλοίου επανεκκινούν. Μοιάζει απίστευτο, είναι όμως αληθινό!!

Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον κύριο Γρηγόρη Δημητριάδη, διευθυντή του πρωθυπουργικού Γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς και τον Υπουργό Αιγαίου και Νησιωτικής πολιτικής κύριο Ιωάννη Πλακιωτάκη, για την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημα χρηματοδότησης του έργου, τον Υπουργό και βουλευτή Χίου κύριο Νότη Μηταράκη για την πολύτιμη βοήθειά του, τους υπαλλήλους του δήμου μας και ιδιαίτερα τον επιστημονικό συνεργάτη μου κ. Μάνο Μυσιρλή, που εκπόνησε τη μελέτη, τον πρόεδρο κ. Κυριάκο Ζωάνο και τους υπαλλήλους του Λιμενικού Ταμείου Χίου για τη στενή συνεργασία και την προσπάθεια που κατέβαλαν και θα συνεχίσουν να καταβάλουν μέχρι την πληρωμή και το «κλείσιμο» του έργου.
Θερμές ευχαριστίες αξίζουν στον επικεφαλής και στα στελέχη της αναδόχου εταιρείας που μέσα σε πολύ σύντομο διάστημα κατάφεραν να ολοκληρώσουν και να παραδώσουν ένα άρτιο και απολύτως λειτουργικό έργο.

Τα προγραμματισμένα δρομολόγια του πλοίου «ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ» προς και από το νησί μας ξεκινούν αύριο Παρασκευή 11 Ιουνίου.

Εύχομαι καλή σεζόν στους επαγγελματίες του νησιού μας!! Καλό καλοκαίρι σε όλους!!

Πηγή: patrastimes.gr