Με καθαρισμούς των δρόμων στις περιοχές από τις οποίες πέρασε το πύρινο μέτωπο, συνεχίζονται τα έργα ανασυγκρότησης της βόρειας Εύβοιας. Αυτή την ώρα, τα συνεργεία πραγματοποιούν εργασίες στον επαρχιακό δρόμο Λίμνης-Ροβιών και στη διασταύρωση προς Όσιο Δαυίδ (Βουτάς).

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται και τα έργα υλοτομίας προκειμένου να καθαριστούν τα επικίνδυνα σημεία του δάσους, να εξασφαλιστεί η πρόσβαση και να προχωρήσουν οι αντιπλημμυρικές και αντιδιαβρωτικές παρεμβάσεις ενόψει του χειμώνα.

Ο καθαρισμός γίνεται από τους συνεταιρισμούς υλοτόμων της Εύβοιας σε συνεργασία με τα τοπικά Δασαρχεία και με χρηματοδότηση στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης από την εταιρία ΜΕΤΚΑ.

Κλιμάκιο ειδικών επιστημόνων πάει στην Εύβοια την επόμενη εβδομάδα
Την επόμενη εβδομάδα θα μεταβεί ξανά στη βόρεια Εύβοια και το κλιμάκιο των ειδικών επιστημόνων (κυρίως δασολόγοι και καθηγητές Ορεινής Υδρονομίας) με επικεφαλής τον Δασολόγο – Περιβαλλοντολόγο, σύμβουλο του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Βάρρα για να συζητηθούν εκ νέου τα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα.

Ήδη έχει ολοκληρωθεί η αντιπλημμυρική αναγνωριστική μελέτη και στις επόμενες ημέρες αναμένεται να υλοποιηθούν οι επιμέρους μελέτες που εκπονούνται με ταχείς ρυθμούς. Η αντιπλημμυρική θωράκιση αποτελεί πρώτη προτεραιότητα αυτή τη στιγμή και θα ακολουθήσει η αναδάσωση, καθώς σύμφωνα με τους επιστήμονες που βρίσκονται στις καμένες περιοχές και καταγράφουν σπιθαμή προς σπιθαμή τις εκτάσεις από τις οποίες πέρασε η πυρκαγιά, αρκετά σημεία δεν έχουν καεί ολοσχερώς και θα υπάρξει φυσική αναγέννηση.

Πηγή: patrastimes.gr