Περισσότεροι από 600 νέοι και νέες από την Σλοβενία, που το προηγούμενο διάστημα βρέθηκαν για καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα, τέθηκαν σε καραντίνα με την επιστροφή στην πατρίδα τους, αφού πολλοί από αυτούς διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας (NIH) Μίλαν Κράκ, πρόκειται για απόφοιτους που βρίσκονταν στα ελληνικά θέρετρα στα μέσα του μήνα, κυρίως στο νησί της Κέρκυρας. «Μεταξύ αυτών, 42 θετικοί στον κορωνοϊό έχουν ήδη επιβεβαιωθεί και έχει οριστεί 10ήμερη καραντίνα για περισσότερα από 600 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των επαφών που είχαν στη Σλοβενία» δήλωσε,

Οι υγειονομικές αρχές της Σλοβενίας προειδοποίησαν εκ νέου για τον κίνδυνο ταξιδιών σε επιδημιολογικά κόκκινους προορισμούς στην Ευρώπη, εφιστώντας την προσοχή ταξιδιωτικών γραφείων και διοργανωτών σχολικών εκδρομών

Τα τελευταία 24ωρα, επιβεβαιώθηκαν 116 νέα κρούσματα μόλυνσης και ένας θάνατος στη Σλοβενία. Ο αριθμός των νοσηλευόμενων αυξάνεται και από τους 75 νοσηλευόμενους οι 18 είναι σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Σύμφωνα με τα σλοβενικά ΜΜΕ η αυξητική τάση κρουσμάτων που παρατηρείται, θα έχει ως αποτέλεσμα να συμπεριληφθεί σύντομα η χώρα στον κόκκινο επιδημιολογικό κατάλογο, σύμφωνα με τα κριτήρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων.

Πηγή: patrastimes.gr