Οτι ο Σταύρος Σβήγκος έχει δείξει τον σκηνοθέτη Κώστα Ζάπα ως θύτη σεξουαλικής παρενόχλησης είναι γνωστό.

Πρώτος είχε αναφερθεί στον συγκεκριμένο άνθρωπο ο ηθοποιός Ερρίκος Μηλιάρης μέσα από ανάρτηση που είχε κάνει στο facebook στα τέλη Ιανουαρίου, με τους Γιάννη Νιάρρο, Χάρη Τζωρτζάκη και Σταύρο Σβήγκο να δηλώνουν τότε κι αυτοί δημόσια σε διαδικτυακά σχόλιά τους ότι είχαν βιώσει αντίστοιχες εμπειρίες σε οντισιόν που οργάνωνε στο σπίτι του ο συγκεκριμένος σκηνοθέτης.

Δίχως να τον ονοματίσει αυτή τη φορά, ο Σταύρος περιέγραψε σε συνέντευξή του τον τρόπο που τον παρενόχλησε. «Στα 19 μου, πριν μπω στη σχολή, με έστειλαν σε μια οντισιόν ενός σκηνοθέτη. Εχω αναφέρει το όνομα και είναι και άλλα τρία αγόρια που έχουν βγει για τον ίδιο. Οταν πήγα λοιπόν ο τύπος πήγε να με αγγίξει, πήγε να φερθεί έξυπνα, να με κάνει με έναν ιδιαίτερο τρόπο να βγάλω τα ρούχα μου. Εφυγα από εκεί σχεδόν έτοιμος να τον πλακώσω γιατί όντως πήγε να με αγγίξει και μου το γύρισε στο ότι ο ρόλος είναι τέτοιος και πρέπει να δει… Ταυτόχρονα ένιωσα και ντροπή και άσχετος και γυρίζοντας προς το σπίτι σκεφτόμουν τι θα πω στον πατέρα μου που θα με ρωτήσει “πώς πήγε;”. Καταλήγεις στο να μην πεις τίποτα» σχολίασε ο ηθοποιός της σειράς του ΑΝΤ1 «Ηλιος».

Ο ίδιος μίλησε και για την εμπειρία του ως μαθητής του Δημήτρη Λιγνάδη σε δραματική σχολή. «Οταν μπαίνεις σε μια σχολή, η νεαρή σου ηλικία δεν μπορεί να φιλτράρει όλα τα πράγματα γρήγορα και εύκολα, φτιάχνεις διάφορες εντυπώσεις που αλλάζουν ανά μέρα. Στο δικό μου έτος δεν είχαμε κάποιο περιστατικό με τον Δημήτρη Λιγνάδη ή δεν ξέρω εγώ» είπε και συνέχισε αναφορικά με το ελληνικό #meToo. «Ολο αυτό είναι μια ευκαιρία να ξέρεις ότι μπορείς να μιλήσεις και να το μοιραστείς με τον διπλανό σου. Από εδώ και πέρα δεν θα ξανακάνει κανείς οντισιόν στο σπίτι του. Πρέπει να θεσπιστούν και πράγματα. Επίσης το καλό είναι ότι μαθαίνει ο κόσμος για να ξέρει πώς θα διαχειριστεί την κατάσταση αν το παιδί του θελήσει να ασχοληθεί με την υποκριτική».

Πηγή: espressonews.gr