«Ελπίζω, όπως κάποια στιγμή σταμάτησαν τα σκλαβοπάζαρα, έτσι να σταματήσει και η εκμετάλλευση των τραγουδιστών».

Με αυτή τη σκληρή δήλωση μέσα από την «Espresso» απαντά ο Δάκης στις μουσικές εκπομπές που τον καλούν να κάνει ολόκληρο πρόγραμμα, χωρίς προηγουμένως να πληρωθεί.

Το θέμα που αναδείχτηκε στην τελευταία εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου «Στην υγειά μας, ρε παιδιά» στον Σκάι με τις αντιδράσεις των τραγουδιστών φαίνεται ότι συνεχίζεται και έχει… μέλλον. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Πριν από περίπου τρεις μήνες η Ενωση Ελλήνων Τραγουδιστών έπειτα από ομόφωνη απόφαση, που συνυπέγραψαν εκατοντάδες τραγουδιστές, αποφάσισε ότι όποιος τραγουδιστής εμφανίζεται σε μουσικές εκπομπές θα πρέπει να πληρώνεται με ένα καθαρά ενδεικτικό ποσό, λόγω άλλωστε και της κατάστασης που επικρατεί κατά την πανδημία.

Φαίνεται όμως ότι αυτή η ομόφωνη απόφαση με το εμπάργκο των Ελλήνων τραγουδιστών δεν τηρήθηκε από όλους. Στην τελευταία εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου ο παρουσιαστής είχε αφιέρωμα σε μεγάλα ονόματα των δεκαετιών του ΄70 και του ΄80. Εκεί είδαμε τον Πασχάλη και την Ελπίδα να τραγουδάνε όλες τις μεγάλες επιτυχίες τους. Ωστόσο λίγα εικοσιτετράωρα πριν η Μαντώ μέσα από τα social media είχε καταγγείλει συναδέλφους της που θα εμφανίζονταν στη μουσική εκπομπή του Παπαδόπουλου χωρίς να πληρωθούν. Και σε αυτό το σημείο είναι που άνοιξε ο ασκός του Αιόλου. Στην ίδια εκπομπή λοιπόν εκτός από τον Πασχάλη και την Ελπίδα είχαν προσκληθεί ο Δάκης, η Μαντώ και ο Κώστας Μπίγαλης. Οι τρεις τελευταίοι ήταν κάθετα αντίθετοι ότι αν δεν πάρουν το αντίτιμο που είχε βγάλει στην ανακοίνωση η Ενωση των Τραγουδιστών δεν θα πήγαιναν. Οπως και έγινε τελικά.

«Αγένεια»

Σήμερα ο Δάκης μέσα από την «Espresso» δίνει τη δική του απάντηση για όλα όσα έχουν συμβεί: «Εγώ από το 1973 παλεύω για αυτό το θέμα. Είχα δώσει μάλιστα τότε στο περιοδικό “Φαντάζιο” την εξής δήλωση: Πρέπει να πληρωνόμαστε αφού δουλεύουμε. Το θεωρώ εντελώς αγένεια όλο αυτό που γίνεται. Το να πας σε μια εκπομπή και να πεις ένα τραγουδάκι και να κάνεις μια συνέντευξη δεν είναι κακό. Ομως να πηγαίνεις σε μια εκπομπή από τις 2 το μεσημέρι και να φεύγεις στις 2 τα ξημερώματα και να πληρώνονται οι πάντες εκτός από τους τραγουδιστές -που είμαστε οι κράχτες- αυτό είναι ντροπή… Η μόνη χώρα που δεν πληρώνει τους τραγουδιστές είναι η Ελλάδα. Και θα το τηρήσω μέχρι τέλους». Τι λέει όμως ο Δάκης μέσα από την «Espresso» σε όσους σπάνε το εμπάργκο της Ενωσης των Ελλήνων τραγουδιστών; «Χαμογελώντας ρωτάω: Λες να πληρωθήκανε; Ελπίζω, όπως κάποια στιγμή σταμάτησαν τα σκλαβοπάζαρα, έτσι να σταματήσει και η εκμετάλλευση των τραγουδιστών» λέει ο δημοφιλής τραγουδιστής!

Προϋπόθεση

Και όμως ο Κώστας Μπίγαλης μιλώντας στο «Happy Day» πήρε θέση για όσα συνέβησαν:

«Δεν ήταν μόνο η εκπομπή του Παπαδόπουλου, ήταν και από άλλες εκπομπές. Τους εξηγώ ευγενικά ότι υπάρχει μια απαραίτητη προϋπόθεση για να είμαι παρών, που δεν είναι άλλη από το να υπάρχει στοιχειώδης αμοιβή. Ελπίζω αυτό να γίνει συλλογικά και να στηρίξουν την απόφαση του σωματείου» είπε ο τραγουδιστής, ενώ και Μαντώ με τη σειρά της τόνισε: «Δεν συμφώνησαν να δώσουν αμοιβές, κάτι το οποίο έχουμε προσυπογράψει οι περισσότεροι τραγουδιστές. Απαιτούμε την αμοιβή, που θα έπρεπε να είναι αυτονόητη, να υπάρχει. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να εργαστούμε σε μια οποιαδήποτε εκπομπή, διότι όχι έχω πει και σε άλλες εκπομπές. Εφτασε ο κόμπος στο χτένι» ανέφερε οργισμένη!

Πηγή: espressonews.gr