Ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμώξεων Αθανάσιος Σκουτέλης μίλησε για την εμβολιαστική διαδικασία και το πώς εξελίσσεται στη χώρα μας, ερωτηθείς και για το εμβόλιο της AstraZeneca.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» αναφερόμενος στο ότι θα έχουμε την επιλογή των εμβολίων, υπογράμμισε ότι «η επιλογή γίνεται μετά από σωστή πληροφόρηση, όπως έκανε η κ. Θεοδωρίδου». Και υπογράμμισε ότι είναι χαμηλά τα ποσοστά εμβολιασμού στις μεγάλες ηλικίες, καλώντας τους πολίτες άνω των 60 ετών να εμβολιαστούν.

«Tα οφέλη από τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca είναι πολλαπλάσια από τους κινδύνους. Δεν μπορούμε να στερήσουμε την επιλογή σε κάποιον που θέλει να εμβολιαστεί», σημείωσε, προτάσσοντας πως «ο εμβολιασμός πάει καλά αλλά μπορεί να πάει και καλύτερα. Μέχρι στιγμής έχει εμβολιαστεί το 20% του πληθυσμού».
«Τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού είναι καινούρια, δεν μπορούμε να μιλάμε για παρενέργειες»

Με αφορμή τις αντιδράσεις, μετά από γερμανική μελέτη για το μυστήριο των θρομβώσεων που προκαλούν σπάνια τα εμβόλια της AstraZeneca και της Johnson & Johnson, είπε ότι αυτά είναι αστειότητες, καθώς «τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού είναι πολύ καινούρια και δεν θα μπορούσε κανείς να μιλήσει εξ αρχής για παρενέργειες».

Παράλληλα, έκανε λόγο για «μεγαλείο ψυχής» από τον σύζυγο της 44χρονης που νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ, μετά από επεισόδιο θρόμβωσης που υπέστη λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της AstraZeneca, αν και τόνισε πως «δεν ξέρουμε αν ευθύνεται το εμβόλιο για την κατάσταση της 44χρονης».

Πηγή: patrastimes.gr