Η Σμαράγδα Καρύδη, έδωσε μια συνέντευξη στο περιοδικό «Down Town Κύπρου». Η δημοφιλής ηθοποιός μέσα σε όλα μίλησε για την πετυχημένη σειρά «IQ 160» που πρωταγωνιστεί με τον Νίκο Κουρή αλλά και για τον Θοδωρή Αθερίδη.

smaragda karydi1

Είσαι τόσο σοβαρή, όσο φαίνεσαι κάποιες φορές;

Όχι. Συνήθως μου λένε πως φαίνομαι απόμακρη στην αρχή, και κάπως επιφυλακτική. Είναι αλήθεια πως δεν θα πιάσω την κουβέντα με τους άλλους, στην πρώτη επαφή. Αν και μου έχει φύγει τώρα πια κι αυτό.

smaragda karydi

Τι σου έχει μείνει από τα χρόνια της Δραματικής Σχολής;

Το πόσο άσχημα ένιωθα που έβγαινα να παίξω. Αυτό συνεχίστηκε και μετά τα χρόνια της Δραματικής Σχολής. Είναι κάτι που το λέω και σε πολλά νέα παιδιά που νιώθουν το ίδιο. Δεν είναι ότι έγινα καλύτερη ηθοποιός, απλώς δεν αναγνωρίζω αυτό που είμαι τώρα, με αυτό που ήμουν. Είμαι άλλος άνθρωπος, γι’ αυτό και δεν δέχομαι να πει κάποιος σε ένα παιδί ότι «κάνεις ή δεν κάνεις για ηθοποιός». Κανείς δεν πρέπει να του κόψει τα φτερά! Η υποκριτική είναι τελείως προσωπική διαδικασία, έχει να κάνει με την δική σου ωρίμανση και αυτοπεποίθηση, με το αν έχεις κέφι ή όχι, συνεπώς όποιος απορρίπτει τα νέα παιδιά, απλά μου δημιουργεί εκνευρισμό. Μπορεί να είναι κακή η δεδομένη στιγμή για κάποιον, οπότε μου φαίνεται τρομερά σκληρό και λάθος. Αυτό το «τα λέει» ή «δεν τα λέει» είναι απαράδεκτο. Κάτσε ρε παιδί μου, είναι 20 χρόνων, άστον να παιδευτεί μόνος του και να το βρει!

karydi atheridis

Στην παράστασή που έγραψε και παρουσιάζει ο Θοδωρής, τα «Μαθήματα κωμωδίας», έχει βάλει μια φράση του Γεώργιου Βιζυηνού, το «Μετεβλήθη εντός μου ο ρυθμός του κόσμου». Σε τι σε έχει αλλάξει ο Θοδωρής;

Με έκανε να νιώθω πιο χαλαρή με την πάρτη μου, γιατί δεν ήμουν χαλαρή. Ο Θοδωρής είναι τρομερά χαλαρός και έχει μια καλώς εννοούμενη σιγουριά που του κάνει πολύ καλό. Μέχρι τότε, τα έπαιρνα όλα «βαριά», σοβαρά, τα αντιμετώπιζα μελοδραματικά, πώς θα με δουν, αν θα τα καταφέρω. Οπότε, ο Θοδωρής μου έκανε πολύ καλό.

atheridis karydi

Τι σας αρέσει να κάνετε μαζί;

Να πάμε βόλτα στην θάλασσα. Να πάρουμε την μηχανή και να πάμε από τον Πειραιά μέχρι το Καβούρι και να απολαύσουμε έναν ωραίο περίπατο και ένα ωραίο φαγητό, σε κάποιο από τα αγαπημένα μας ταβερνάκια.

Πηγή: espressonews.gr