Ακόμα αυστηρότερο γίνεται το καθολικό lockdown στη χώρα, έπειτα από την ανακοίνωση του Νίκου Χαρδαλιά για το μέτρο της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας, που θα ισχύει από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου. Το γεγονός αυτό σημαίνει, ότι με τα νέα μέτρα του lockdown, θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στους τρόπους μετακίνησης των πολιτών, οι οποίοι από τις 21:00 έως τις 5:00 θα μπορούν να στέλνουν μόνο δύο συγκεκριμένους αριθμούς SMS στο 13033.

Συγκεκριμένα, με τα νέα μέτρα για το lockdown που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να περιοριστεί η δραματική έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα, οι μετακινήσεις των πολιτών από τις 21:00 έως τις 5:00 θα επιτρέπονται μόνο για λόγους εργασίας, υγείας ή για μια μικρή βόλτα με το κατοικίδιο. Αναλυτικά:

Με τον αριθμό 1 στο 13033: Οι πολίτες μπορούν να βγουν από το σπίτι τους για σοβαρές περιπτώσεις υγείας
Με τον αριθμό 6 στο 13033: Οι πολίτες μπορούν να βγουν από το σπίτι τους για μικρή βόλτα κατοικίδιου γύρω από την οικία τους.
Όσον αφορά τις μετακινήσεις για λόγους εργασίας, οι πολίτες θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν μαζί τους το έγγραφο μετακίνησης του εργοδότη, όπως ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Πηγή: patrastimes.gr