Για τους δράστες της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά μίλησε ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας σχηματίζοντας το προφίλ τους και τονίζοντας ότι αυτού του είδους οι άνθρωποι, δεν μπορούν να σωφρονιστούν.

Μιλώντας στο “OPEN” και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», δήλωσε πως «ακούγονται τόσες αναλύσεις, που στην πραγματικότητα δίνουν άλλοθι σε αυτούς που έκαναν ό,τι έκαναν. Δεν υπάρχουν συναισθήματα καλά ή κακά σε αυτούς τους ανθρώπους. Είναι ήρωες του κακού, έτσι τους χαρακτηρίζω. Δεν έχουν ενοχές, δεν έχουν τύψεις».

Και προσέθεσε το εξής: «Δεν υπάρχει ανάλυση για αυτούς τους ανθρώπους, θα κάνουν το κακό γιατί είναι κλειδωμένοι να κάνουν το κακό. Από τη μεριά της ψυχιατρικής, δεν μπορεί να θεραπευτεί γιατί δεν είναι αρρώστια. Είναι χαρακτήρας διαμορφωμένος από μικρή ηλικία. Τώρα, μιλώντας για τον σωφρονισμό στην Ελλάδα, είναι το ανέκδοτο της ημέρας. Μιλώντας τώρα για αυτόν τον άνθρωπο, ο διαμορφωμένος με αυτά τα χαρακτηριστικά άνθρωπος, είναι ο εν δυνάμει δολοφόνος».

«Όταν ένας άνθρωπος φτάσει σε αυτό το σημείο, δεν υπάρχει πισωγύρισμα»

«Πόσες φορές το έχουμε δει να βγαίνουν από τη φυλακή και να ξανασκοτώνουν; Δυστυχώς όταν ένας άνθρωπος φτάσει σε αυτό το σημείο, δεν υπάρχει πισωγύρισμα. Μιλάμε για ανθρώπους διαμορφωμένους κι αδίστακτους. Δεν μιλάμε για ανθρώπους αρρώστους, που θα τους μιλήσεις, θα πάρουν τα χάπια τους και θα βγουν ξανά στην κοινωνία», εξήγησε ο κ. Σούρας.

«Ο αντικοινωνικός ή ψυχοπαθητικός, είναι μια βαρύτατη ψυχιατρική διαταραχή που δεν ανήκει στο φάσμα των ασθενειών και δυστυχώς είναι ο εν δυνάμει δολοφόνος. Παλεύω εδώ κι έναν χρόνο για όλο αυτό και πιστεύω ότι θα το καταφέρουμε. Ο παιδεραστής δεν θα μένει ελεύθερος», συμπλήρωσε.

«Δεν υπάρχει σωφρονισμός γιατί δεν μπορεί να σωφρονιστεί, είναι διαμορφωμένος έτσι. Ευτυχώς το έχει καταλάβει η κοινωνία. Εμείς αυτή τη στιγμή μιλάμε και είμαστε από έξω. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια κοπέλα 20 χρονών με ένα μωράκι. Αυτό είναι που πρέπει να σκεφτούμε. Με ποιο δικαίωμα κάποιος το αφαιρεί;», κατέληξε για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

Πηγή: patrastimes.gr