Έξι Έλληνες και 40 αλλοδαποί που είχαν ως ορμητήριο την περιοχή του Ασπρόπυργου, κρύβονταν πίσω από τη λεηλασία 13 μετασχηματιστών της ΔΕΗ στις περιοχές Μαντούδι, Λουκίσια, Νέα Αρτάκη και Ψαχνά της Εύβοιας, κατά το διάστημα από τις αρχές ως τις 16 Ιουλίου του 2020.

Η συνολική ζημιά που προκάλεσαν οι δράστες στη ΔΕΗ φτάνει τα 75.000 ευρώ, ενώ οι ίδιοι φέρονται να αποκόμισαν πάνω από 20.000 ευρώ από την πώληση του χαλκού που ξήλωσαν από τους μετασχηματιστές. Η πολυπληθής σπείρα δρούσε σε μικρότερες ομάδες τουλάχιστον τριών ατόμων, τα οποία κατόπτευαν προσεκτικά την περιοχή όπου θα χτυπούσαν και επικοινωνούσαν με τηλεφωνικές συνδέσεις που ανήκαν σε ανύπαρκτα πρόσωπα.

Οι λεηλασίες εξιχνιάστηκαν από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Χαλκίδας και του τμήματος Μαντουδίου στο πλαίσιο πολύμηνης έρευνας και σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, φθορά, διακεκριμένες κλοπές και παρακώλυση της λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων. Η εγκληματική ομάδα είχε εξαρθρωθεί τον Ιούλιο του 2020 από αστυνομικούς της Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και είχε διαλευκανθεί πλήθος καταστροφών σε μετασχηματιστές σε περιοχές των νομών Αττικής, Ευβοίας, Βοιωτίας και Αργολίδας.

Πηγή: patrastimes.gr