Οι δημοτικοί σύμβουλοι του «σπιράλ» συνυπέγραψαν την κοινή επιστολή των 28 δημοτικών συμβούλων του Δήμου Πατρέων που καταλογίζει θεσμική εκτροπή στον Δήμαρχο Πατρέων και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Η απάντηση της δημοτικής αρχής όχι μόνο δεν εμπεριέχει μεταμέλεια αλλά βαθαίνει ακόμα περισσότερο το ρήγμα με τη δημοκρατία, με την χαρακτηριστική φράση: «όσες αποφάσεις και αν ψηφίσουν από κοινού στο Δημοτικό Συμβούλιο, η Δημοτική Αρχή της Λαϊκής Συσπείρωσης αντιλαϊκή πολιτική δε θα εφαρμόσει».

Το σπιράλ δίνει στη δημοσιότητα video από τη συνεδρίαση της 9ης Δεκεμβρίου 2020 και τις ερωτήσεις που έθεσαν στον Δήμαρχο και τη δημοτική αρχή οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης. Όπως αβίαστα προκύπτει από το εν λόγω video, η ερώτηση του δημοτικού συμβούλου Χαράλαμπου Στανίτσα για το φράγμα Πείρου-Παραπείρου και τον φορέα διαχείρισής του ήταν εκείνη που οδήγησε τον Δήμαρχο στην αρχική δήλωση περί μη υλοποίησης των αποφάσεων του οργάνου και τον Πρόεδρο στην απόφαση αιφνίδιας λήξης της συγκεκριμένης συνεδρίασης.

Διευκρινίζεται πως από τις ερωτήσεις του δημοτικού συμβούλου του σπιράλ, Θάνου Δούρου, και του επικεφαλής της παράταξης, Πέτρου Ψωμά, οι δύο απαντήθηκαν γενικόλογα και πλημμελώς (οι σχετικές με την αξιολόγηση των δημοτικών υπαλλήλων και τις ανεξόφλητες οφειλές του δήμου στους ανθρώπους του πολιτισμού που συμμετείχαν στο πρόγραμμα SPARC), ενώ οι άλλες δύο (οι σχετικές με την τύχη του πρώην Παραρτήματος του Πανεπιστημίου Πατρών και την παραχώρηση δημοτικών χώρων για τα γραφεία των δημοτικών παρατάξεων) έμειναν –προφανώς εσκεμμένα- αναπάντητες.

Πηγή: patrastimes.gr