Στην κάμερα της εκπομπής «Happy Day» μίλησε ο Σπύρος Μπιμπίλας για τα τελευταία γεγονότα που έχουν βγει στην επικαιρότητα τις τελευταίες ημέρες με τις καταγγελίες ηθοποιών περί σεξουαλικής, λεκτικής και ψυχολογικής βίας.

«Η επίσημη θέση για όλα όσα έχουν μέχρι τώρα ειπωθεί και γι’ αυτά που πρόκειται να ειπωθούν γιατί η φημολογία είναι τρομερή, είναι ότι το σωματείο Ελλήνων ηθοποιών με υπευθυνότητα βάζει μπροστά να επανασυσταθεί το πειθαρχικό συμβούλιο, το οποίο τα τελευταία χρόνια ήταν σε αδράνεια και το οποίο προβλέπεται από το καταστατικό μας, και το οποίο έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα, δεν είναι κανένα δικαστήριο. Η ποινή είναι είτε να κάνει συστάσεις, είτε να αποβάλει έναν ηθοποιό από τους κόλπους του σωματείου για ένα χρονικό διάστημα, είτε διά παντός εφόσον προηγηθεί μια γενική συνέλευση που θα συμφωνεί σε αυτή την αποπομπή», είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Επίσης, θα συστήσουμε μια ομάδα εργασίας που θα είναι ψυχολόγοι και νομικοί, μια ομάδα υποστήριξης ηθοποιών που βρίσκονται σε τέτοιου είδους προβλήματα. Αυτή τη στιγμή έχουμε σωρεία καταγγελιών στο σωματείο. Κι επειδή έρχονται στ’ αυτιά μας πολλά περίεργα πράγματα, αυτά αν δεν εξεταστούν, δεν μπορούμε έτσι με ευκολία ούτε να καταδικάζουμε ανθρώπους, γιατί υπάρχει και το τεκμήριο αθωότητας πάντα. Οπότε πρέπει να ακούσεις και τις δύο πλευρές. Είναι ολέθριο να κατηγορούμε μέσω facebook και Instagram, πρέπει να πάμε νομικά. Έχω μείνει άναυδος με κάποιες καταγγελίες που μας έχουν γίνει για ανθρώπους αμέμτου ηθικής»

Πηγή: espressonews.gr