«Πρέπει να προχωρήσουμε με ασφάλεια στην επανεκκίνηση της οικονομίας», τόνισε μιλώντας στον “ΘΕΜΑ 104,6” ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης, γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή. Όπως είπε, διανύουμε ήδη τον 10ο μήνα της κρίσης, προσθέτοντας ότι «πρέπει να μάθουμε να ζούμε με την υγειονομική κρίση, γιατί δεν μπορούμε να κρατάμε κλειστή την οικονομία».

Με το σκεπτικό αυτό, όπως είπε, «δίνουμε τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να ανοίξουν με κανόνες και αυστηρό πλαίσιο». Απευθυνόμενος τόσο σε πολίτες όσο και στις επιχειρήσεις, σημείωσε ότι πρέπει να γίνει κατανοητό πως «η όποια επανεκκίνηση θα έχει αυστηρό πλαίσιο και για τους πολίτες και για τις επιχειρήσεις». Απευθυνόμενος εμμέσως στην επιτροπή των επιστημόνων του Υπουργείου Υγείας, σημείωσε με νόημα ότι το εμπόριο είναι πενύμονας που τροφοδοτεί την οικονομία και τα κρατικά έσοδα και κατ’ επέκταση ενισχύει και το σύστημα υγείας.

Επιπλέον, τόνισε, ότι «πρέπει να καταλάβουμε ότι ανοίγουμε μεν την πόρτα αλλά σε κάθε περίπτωση έχουμε υποχρέωση να τηρήσουμε διαδικασίες». Υπογράμμισε, ότι είμαστε στο μέσο του χειμώνα και για τον λόγο αυτό, πρέπει να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει πίεση στο σύστημα Υγείας.

Πηγή: patrastimes.gr