Πέρα από τα τραγούδια του, ο Σταμάτης Κόκοτας κατάφερε να κάνει μόδα και τις φαβορίτες, που δεν έκοψε ποτέ!

Ακόμη και όταν κάποτε του προσέφεραν 50.000.000 δραχμές για να διαφημίσει ξυραφάκι. Λάτρευε, όμως, εκτός από τις φαβορίτες και τα ακριβά αυτοκίνητα, με τον Ωνάση να του χαρίζει μια συλλεκτική Lamborghini Miura S.

Φ8

«Στη Γαλλία μού κόλλησε η αρρώστια με τα αυτοκίνητα. Εχω κάνει πολλές προπονήσεις, αναβάσεις, συμμετοχές σε αγώνες. Είμαι συλλέκτης αυτοκινήτων» παραδεχόταν.

Φ9

Ο τεράστιος ερμηνευτής, όμως, δεν ταυτίστηκε μόνο με τις φαβορίτες και τα γρήγορα αμάξια, αλλά και με το εμβληματικό τραγούδι «Γιε μου», που έγραψε ο Λευτέρης Παπαδόπουλος σε μουσική του Απόστολου Καλδάρα. Ηταν το τραγούδι που έδωσε νέα ώθηση στην καριέρα του Σταμάτη Κόκοτα και εκείνο που έκανε αμέτρητους άνδρες να κλαίνε στο άκουσμά του, όταν το ερμήνευε στα μαγαζιά όπου εμφανιζόταν. «Το τραγούδι γράφτηκε για έναν πατέρα με ναρκομανή γιο. Τότε, τέλη δεκαετίας του ’70, άρχισε να μπαίνει η πρέζα στη ζωή μας.

Διαβάστε επίσης: Σταμάτης Κόκοτας: Είδωλο στις λαϊκές γειτονιές και στην κοσμική Αθήνα – Η λατρεία και η φιλία με τον Αριστοτέλη Ωνάση
Φ10 ΞΕΓΥΡΚαι ο Λευτέρης Παπαδόπουλος τα λέει όλα εδώ… “Είσαι 20 χρονών κι όμως γερνάς… Γιε μου, είν’ οι άνθρωποι απάνθρωποι, καλέ μου, οι αρχόντοι είν’ εμπόροι του πολέμου και γελούν όταν το δάκρυ μας κυλά.

Φ7 Ο Σταμάτης Κόκοτας δίνοντας συνέντευξη στον Φρέντυ ΓερμανόΩς κι οι φίλοι σου χαρήκανε, Θεέ μου, που ’χεις πέσει τώρα τόσο χαμηλά”. Σε τουρνέ μου στην Αμερική, που έλεγα το “Γιε μου”, πήγε κάποιος να ανάψει το τσιγάρο του -από πόνο, επειδή είχε χάσει το παιδί του-, με αποτέλεσμα να πάρουν τα μαλλιά μου φωτιά και ο μπουζουξής να τραβάει το τραπεζομάντιλο για να τη σβήσει» είχε περιγράψει σε συνέντευξή του.

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: espressonews.gr