Μπορεί να βγήκε κατά λάθος το γάντι του ενός χορευτή και να φάνηκε για λίγο το χέρι του στη διάρκεια της εντυπωσιακής χορογραφίας του «Last Dance», ωστόσο το εν λόγω απρόοπτο δεν στάθηκε ικανό να φράξει τον δρόμο της Στεφανίας Λυμπερακάκη για τον τελικό της φετινής Eurovision.

Η Ελληνίδα εκπρόσωπος πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο της πρόκρισης και θα δώσει απόψε τη μεγάλη μάχη της επί σκηνής στο Ahoy Arena του Ρότερνταμ, με στόχο της αυτή τη φορά την πρωτιά στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού ή έστω μια καλή θέση στην τελική κατάταξη των διαγωνιζόμενων χωρών.

Η Stefania, όπως συστήνεται καλλιτεχνικά η 18χρονη τραγουδίστρια που ζει μόνιμα στην Ολλανδία, πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή performance με τη σκηνοθετική σφραγίδα του Φωκά Ευαγγελινού. Συγκεκριμένα, κινήθηκε σε ένα ψηφιακό αστικό τοπίο, όπου, σύμφωνα με το concept του act, οι ρυθμοί της ζωής κάνουν τις σχέσεις των ανθρώπων απρόσωπες, άλλες φορές πατώντας στη γη και άλλες φορές αιωρούμενη, και χόρεψε τον «τελευταίο της χορό» γνωρίζοντας ότι αυτό σηματοδοτεί μια «νέα αρχή».

Τα πλάνα

Με πολλά κοντινά στο υπέροχο πρόσωπό της αλλά και μακρινές λήψεις, όταν φάνηκε να αιωρείται ανάμεσα σε ουρανοξύστες και να αλληλεπιδρά με τις φιγούρες των χορευτών της, η Stefania κέρδισε τις εντυπώσεις τόσο των eurofans που βρίσκονταν στον χώρο του σταδίου όσο και των τηλεθεατών που την αποθέωσαν στα social media. Οι τέσσερις χορευτές, Γιώργος Παπαδόπουλος, Μάρκος Γιακουμόγλου, Νίκος Κουκάκης και Κώστας Πουλόπουλος, που συνόδευσαν τη Stefania επί σκηνής, εμφανίστηκαν κανονικά στο τελευταίο κομμάτι του τραγουδιού και μαζί της έδωσαν ένα καταπληκτικό σόου. Μοναδικό απρόοπτο, που όμως δεν αντιλήφθηκαν πολλοί, ήταν ότι στη διάρκεια της χορογραφίας έφυγε το γάντι ενός χορευτή, που κατά το concept ήταν «αόρατος» και φαινόταν να χορεύει μόνο το κοστούμι του, με αποτέλεσμα να φανεί το χέρι του.

Εκτός από την Ελλάδα, με το «Last Dance» προκρίθηκαν ακόμη εννέα χώρες στον αποψινό τελικό, που θα μεταδοθεί στις 22.00 από την ΕΡΤ. Πρόκειται για τις Αλβανία, Σερβία, Βουλγαρία, Μολδαβία, Πορτογαλία, Ισλανδία, Σαν Μαρίνο, Ελβετία και Φινλανδία.

Στις πρώτες δηλώσεις που έκανε η Στεφανία Λυμπερακάκη παραδέχτηκε πως αγχώθηκε μέχρι να ακούσει την πρόκριση της Ελλάδας, που ανακοινώθηκε ένατη κατά σειρά. «Συγκινήθηκα όταν άκουσα το αποτέλεσμα. Περνούσε η ώρα και δεν άκουγα Ελλάδα και είπα “τέλος, αυτό ήταν, θα πάμε σπίτι, τι να κάνουμε…”»είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως, μόλις προκρίθηκε, επικοινώνησε με τη μαμά της. «Στον τελικό θα προσπαθήσω να αλλάξω το βλέμμα μου. Να είμαι πιο χαρούμενη. Είμαι έτοιμη για τη νίκη το Σάββατο το βράδυ» πρόσθεσε.

Πηγή: espressonews.gr