Η άκρη του νήματος για το «ξεδόντιασμα» μιας σπείρας απατεώνων που είχαν διαπράξει εννέα απάτες και απόπειρες στη Λακωνία και τη Μεσσηνία τον τελευταίο ενάμισι μήνα, βρέθηκε όταν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω ένα ζευγάρι αλλοδαπών την στιγμή που παραλάμβαναν χρήματα από έναν κάδο απορριμμάτων στη Σπάρτη!

Τα μέλη της σπείρας εξαπατούσαν κυρίως ηλικιωμένα άτομα στα οποία τηλεφωνούσαν παριστάνοντας τους γιατρούς με το πρόσχημα ότι συγγενικό τους πρόσωπο είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο και απαιτούσαν χρηματικά ποσά ή τιμαλφή για την χειρουργική επέμβαση και την κάλυψη των εξόδων νοσηλείας τους. Από τις 21 Ιουνίου, είχαν συνολικά έξι απάτες και τρεις απόπειρες στη Σπάρτη, τους Μολάους Λακωνίας και την Καλαμάτα και είχαν αποκομίσει πάνω από 29.000 ευρώ.

Το τελευταίο τους θύμα, όμως, αντιλήφθηκε ότι είχε να κάνει με απατεώνες, προσποιήθηκε ότι συμφώνησε να πληρώσει, αλλά ειδοποίησε τους αστυνομικούς που έστησαν ενέδρα κοντά στον κάδο όπου θα άφηνε τα χρήματα. Όταν εμφανίστηκαν δυο αλλοδαποί, ένας 28χρονος και μια 30χρονη, για να τα παραλάβουν, τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν.

Στο σπίτι του ζευγαριού, βρέθηκαν 6.050 ευρώ και τρεις τραπεζικές κάρτες, ενώ κατασχέθηκαν ακόμη τρία κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim, για τα οποία ζητήθηκε άρση απορρήτου επικοινωνιών, ώστε να εξακριβωθεί σε πόσους ηλικιωμένους είχαν τηλεφωνήσει για να τους εξαπατήσουν. Οι δυο αλλοδαποί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης με την δικογραφία που σχηματίστηκε για εγκληματική οργάνωση και απάτες τετελεσμένες και σε απόπειρα. Σε αυτήν, περιλαμβάνονται και άγνωστοι συνεργοί τους, για την ταυτοποίηση των οποίων συνεχίζεται η προανάκριση.

Πηγή: patrastimes.gr