Ο Αχαιός βουλευτής μίλησε στη Βουλή ως εισηγητής της κυβερνητικής πλειοψηφίας, με αφορμή το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για τη εγκατάσταση στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο.

Ο Αχαιός βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας -μεταξύ πολλών άλλων- τόνισε τα ακόλουθα:

«Στην πολιτική μας για το προσφυγικό και τη μετανάστευση πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι υπηρετώντας τα εθνικά μας   συμφέροντα, προστατεύοντας την εθνική μας ακεραιότητα, διαφυλάσσοντας τα σύνορά μας, την πολιτισμική μας κληρονομιά   και   όλα   τα   υπόλοιπα   που βρήκαμε   από   τους γονείς μας. Αλλά,  ταυτόχρονα, θα πρέπει να βλέπουμε και με ανθρωπισμό αυτό που συμβαίνει στην ευρύτερη περιοχή μας».

Σύμφωνα με τον Αχαιό βουλευτή:

«Η ολοκλήρωση της Συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο, μέσω της κύρωσης του σχετικού νόμου, ισχυροποιεί τη θέση τη χώρας μας στο πλαίσιο της επικείμενης διαπραγμάτευσης για το νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο».

Ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας έκλεισε την ομιλία του υπογραμμίζοντας ότι:

«Η χώρα μας αναδεικνύει καθημερινά το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και την προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης».

Πηγή: patrastimes.gr