Οι επενδύσεις και η διεύρυνση της ελληνοϊσραηλινής στρατηγικής σχέσης βρίσκονται στο επίκεντρο της επίσημης επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη την Τρίτη (16.6.2020) στο Ισραήλ. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει συναντήσεις και με σημαντικούς Ισραηλινούς επενδυτές.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η Συνάντηση Κορυφής Ελλάδας-Ισραήλ με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού, έξι υπουργών και δύο υφυπουργών αναμένεται να επιβεβαιώσει τον στρατηγικό χαρακτήρα των ελληνοϊσραηλινών σχέσεων και να ενισχύσει τη συνεργασία σε ένα ευρύ φάσμα τομέων. (Άμυνα, τουρισμός, κυβερνο-ασφάλεια, γεωργικός τομέας, ενέργεια, start ups).

  • Την 1η Ιουλίου ανοίγουν οι πτήσεις από Ισραήλ προς Ελλάδα

Οι πτήσεις από το Ισραήλ προς την Ελλάδα αναμένεται να ανοίξουν την 1η Ιουλίου, καθώς υπάρχει ισχυρό ενδιαφέρον από την ισραηλινή πλευρά – στην πρόσφατη συνομιλία του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι Ισραηλινοί τουρίστες προς την Ελλάδα θα μπορούσαν να φτάσουν το 1 εκατομμύριο.

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι οι σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ είναι αυτοτελείς και δεν ετεροκαθορίζονται. Ελλάδα και Ισραήλ είναι δύο Δημοκρατίες με μακρά παράδοση ενώ έχουν συναντίληψη σε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν την ευρύτερη περιοχή, σημειώνουν. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να θέσει στις επαφές του και το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας και να αναδείξει τους κινδύνους των τουρκικών ενεργειών για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Πηγή: patrastimes.gr