Η αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίηση που δέχθηκε, έχει «σηκώσει» κύμα υποστήριξης για τη δική της ιστορία, αλλά και για όλες τις γυναίκες που έχουν δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση.

H δημόσια εξομολόγηση της Ολυμπιονίκη, έκανε πολλούς αθλητές να τοποθετηθούν και να παρακινήσουν και άλλους αθλητές αλλά και γυναίκες να μιλήσουν.

Ανάμεσά τους και η Έρρικα Πρεζεράκου η οποία μέσω μιας ανάρτησης στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram, εξέφρασε τον σεβασμό της στο πρόσωπο της Σοφίας Μπεκατώρου.

«Πάντα στην ζωή μου παρατηρούσα .. το προτιμούσα απο το αντιδρώ .. ήταν πιο σημαντικό για μενα να γνωρίζω την αλήθεια του άλλου για να μπορώ να απομακρύνω το «κακό» απο την ζωή μου… όμως αυτό είναι αρκετό ? Πως θα εξελιχθεί ο άλλος αν ζει χωρίς τις συνέπειες των πράξεων του ?

Αυτό μας διδάσκει η @sofiabekatorou. Η αληθεια παντα αναδυεται στο τελος και κερδίζει τον αγώνα

Η αλήθεια της @sofiabekatorou τερμάτισε μετά από 20 χρονια .. Σημασία δεν εχει το πότε.. ούτε το πως.. Σημασία έχει οτι έκοψε στα δυο το νήμα της σιωπής.. Και της δικής της σιωπής και της δικής μας.. Προσωπικά αναδύθηκαν περιστατικά που είχα απωθήσει ανθρώπων με ερωτική πρόθεση η προσέγγιση κατά την διάρκεια του αθλητισμού ..
..όμως.. η σεξουαλική παρενόχληση δεν έχει να κάνει μόνο με τον αθλητισμό..

Είναι χιονοστιβάδα.. Κάθε σπίτι.. κάθε οικογένεια.. κάθε γειτονιά.. κάθε σχολείο.. έχει τον κακοποίητη της.. Τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας.. Η τον άνθρωπο του διπλανού δωματίου.. Κακοποιητές υπεράνω υποψίας.. Αυτή είναι η αλήθεια που χρειάζεται να τερματίσει.. Η πιο σκληρή αλήθεια.. Έστω και τώρα στο τέλος.. στην εκπνοή.

@sofiabekatorou πάντα σε εκτιμούσα και σε θαύμαζα .. σε ευχαριστώ για όσα μας διδάσκεις..» έγραψε.

Πηγή: espressonews.gr