Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας  Λάμπρος Δημητρογιάννης, όπου συναντήθηκε με τον Υποδιοικητή Δημήτριο Μπάκο προκειμένου να συζητήσουν για την ενεργειακή αναβάθμιση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Αναφέρθηκαν στις διαδικασίες που απαιτούνται, καθώς  το έργο εντάχθηκε πρόσφατα  στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» απ όπου χρηματοδοτείται με  6,4 εκ. ευρώ, με απόφαση του Περιφερειάρχη  Νεκτάριου Φαρμάκη.

Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων, προβλέπεται  ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων Α,B,C και M, στα οποία θα γίνουν οικοδομικές εργασίες (κατασκευή θερμοπρόσοψης, αντικατάσταση στεγάνωσης και προσθήκης θερμομόνωσης στα δώματα, αντικατάσταση του συνόλου των εξωτερικών πεπαλαιωμένων κουφωμάτων), αλλά και ηλεκτρομηχανολογικές (πχ αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης/κλιματισμού, αντλία θερμότητας ψύξης/θέρμανσης, ηλιοθερμικό συγκρότημα με 550 τ.μ. ηλιακών συλλεκτών, αντικατάσταση και αναβάθμιση κεντρικών κλιματιστικών μονάδων, αντικατάσταση λαμπτήρων φθορισμού με LED κ.α.).

Επίσης, στην ίδια συνάντηση, έγινε αποτίμηση της διαχείρισης των ενδονοσοκομειακών αποβλήτων  και διαπιστώθηκε σημαντική βελτίωση τον τελευταίο χρόνο, αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, και αφορά τη βέλτιστη διαχείριση απορριμμάτων και αποβλήτων των υγειονομικών μονάδων της περιοχής, ιδίως σε αυτή την περίοδο της επιδημίας.

Τέλος, κρίθηκε σκόπιμο το επόμενο διάστημα να ενταθεί η συνεργασία και οι τεχνικές συναντήσεις, ώστε να επισπευστούν τάχιστα οι απαιτούμενες διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης.

Πηγή: patrastimes.gr