Στον ανακριτή οδηγούνται σήμερα για να απολογηθούν, οι επτά ανήλικοι που συνελήφθησαν στην Θεσσαλονίκη, ύστερα από καταγγελία 14χρονης ότι προέβησαν σε ασελγείς πράξεις εις βάρος της.

Η εισαγγελέας ποινικής δίωξης -ενώπιον την οποίας οδηγήθηκαν- τους απήγγειλε κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος και κατόπιν τους παρέπεμψε να απολογηθούν στον ανακριτή από τον οποίο πήραν προθεσμία για σήμερα. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, είναι ηλικίας 13 έως 17 ετών.

Σύμφωνα με την 14χρονη, το καταγγελλόμενο περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης, όταν η ίδια μετέβη σε εγκαταλελειμμένο οίκημα στην Περαία, όπου βρισκόταν ένας συνομήλικός της με έξι ακόμη φίλους του. Μετά την καταγγελία στην αστυνομία ακολούθησε η σύλληψη των επτά ανήλικων αγοριών.

Οι ανήλικοι ισχυρίστηκαν στις καταθέσεις τους στην Αστυνομία, ότι δεν βίασαν την 14χρονη, αλλά την θώπευσαν. Ο νεαρός που της έδωσε ραντεβού στο εγκαταλελειμμένο κτίριο, φέρεται να έφυγε κατά την διάρκεια των αποτρόπαιων πράξεων μαζί με έναν φίλο του, για να παραμείνουν στο σημείο οι υπόλοιποι πέντε, όπου και φέρονται να συνέχισαν τις πράξεις τους.

Όταν τελικά το κορίτσι κατάφερε να διαφύγει, ειδοποίησε μια φίλη της, την οποία και συνάντησε λίγα λεπτά αργότερα εξιστορώντας της σε άθλια κατάσταση τα όσα είχαν συμβεί. Η φίλη της δεν άντεξε και ενημέρωσε την μητέρα της, η οποία επικοινώνησε αμέσως με την μητέρα του θύματος. Μητέρα και κόρη μετέβησαν στο Τμήμα Ασφάλειας Θερμαϊκού και προχώρησαν σε καταγγελία, με αποτέλεσμα να διαταχθεί η σύλληψη των επτά ανηλίκων εις βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για βιασμό.

Πηγή: patrastimes.gr