Ανένδοτο, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, αγώνα ενάντια στην απόφαση κατάργησης των δύο πανεπιστημιακών σχολών της Ηλείας, ξεκινούν οι δήμαρχοι Πύργου και Ήλιδας Τάκης Αντωνακόπουλος και Γιάννης Λυμπέρης αντίστοιχα, με απαρχή την σημερινή συγκέντρωση στις 8 το βράδυ στο Πάρκο Ξυστρή στον Πύργο!

Η απόφαση αυτή οριστικοποιήθηκε μετά από τις συνεχείς, τα τελευταία 24ωρα, επικοινωνίες των δύο δημάρχων, με αφορμή την δυσάρεστη εξέλιξη οι δύο Σχολές -Πύργου και Αμαλιάδας– να εξαιρεθούν από τα μηχανογραφικά.

Οι δήμαρχοι Πύργου και Ήλιδας κάνουν κάλεσμα στον λαό της Ηλείας και στους θεσμικούς φορείς, να δώσουν δυναμικό «παρόν» στην συγκέντρωση στον Πύργο, η οποία θα πραγματοποιηθεί με την τήρηση των μέτρων προστασίας, όπως τονίστηκε.

Οι δύο δήμαρχοι διεμήνυσαν μέσω της εφ. «Πατρίς της Κυριακής» ότι σήμερα Δευτέρα ο Ηλειακός λαός, σύσσωμοι και οι θεσμικού φορείς του νομού, θα πρέπει να δώσουν ηχηρή απάντηση στην Κυβέρνηση, στο Πανεπιστήμιο Πατρών για την απαξίωση της Ηλείας και στο επίπεδο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, την στιγμή, που όπως τόνισαν, η Ηλεία σε όλους τους τομείς, όπως Υγεία, κατασκευή αυτοκινητόδρομου, βρίσκεται σε τέλμα!

Πάντως, Τ. Αντωνακόπουλος και Γ. Λυμπέρης επεσήμαναν ότι δεν θα αφήσουν να «περάσει» έτσι, μια ακόμη απόφαση απαξίωσης της Ηλείας, προαναγγέλλοντας μια σειρά κινητοποιήσεων και μετά την αυριανή συγκέντρωση στον Πύργο.

Μάλιστα, είπαν από κοινού: «Την Δευτέρα δίνουμε την πρώτη απάντηση…».

Πηγή: patrastimes.gr