«Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι… συλλέκτης ψυχών» δηλώνει σε συνέντευξή της η Τζεφ Μοντάνα, η οποία έχει γίνει γνωστό ότι κλήθηκε από τη 19η ανακρίτρια, που χειρίζεται την πολύκροτη υπόθεση του ηθοποιού και σκηνοθέτη, προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας.

To διεθνούς φήμης non-binary (μη δυαδικό) μοντέλο μιλά πρώτη φορά δημοσίως για τη γνωριμία του με τον κατηγορούμενο για βιασμό κατά συρροή πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Η Τζεφ Μοντάνα ωστόσο επισημαίνει ότι οι δυο τους δεν προχώρησαν ποτέ σε σεξουαλική σχέση, καθώς η ίδια δεν το ήθελε. «Δεν δήλωσα ποτέ ότι θα καταθέσω στην ανακρίτρια ως μάρτυρας υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη» ξεκαθαρίζει αρχικά, αναφερόμενη σε πρόσφατα δημοσιεύματα με δηλώσεις της, που έδωσαν την εντύπωση ότι η μαρτυρία της θα ήταν υπέρ του σκηνοθέτη.

Οπως λέει σε συνέντευξή της στην «Eφ.Συν.», η γνωριμία της με τον Λιγνάδη έγινε σε μια παράσταση που είχε πάει να δει, ενώ ισχυρίζεται ότι σήμερα είναι πλέον σε θέση να καταλάβει πως αυτός ο άνθρωπος την έμπλεξε σ’ ένα δίχτυ δήθεν προστασίας και την κρατούσε όμηρο επί χρόνια, εκμεταλλευόμενος τον φόβο της.

«Σε ηλικία 16 ετών βρέθηκα πρώτη φορά στο σπίτι του κι εκεί εκείνος επιχείρησε πρώτη φορά να κινηθεί προς το μέρος μου, με σαφή πρόθεση να κάνουμε σεξ. Εγώ δεν ήθελα να κάνω σεξ μαζί του και δεν έκανα. Δεν τον βρίσκω ελκυστικό και δεν τον έβρισκα ποτέ. Παρόλο που γνώριζα τη φύση μου -ένιωθα γυναίκα-, απλώς δεν μου άρεσε» ανέφερε.

«Νιώθω ότι εκμεταλλεύτηκε τη δύσκολη ηλικία της εφηβείας μου, χρησιμοποιώντας τις φοβίες που είχα, δικαιολογημένα τότε, για τη σεξουαλικότητά μου, μια και ως transgender μαθήτρια στην κοινωνία της ελληνικής επαρχίας του ’90 είχα εκπαιδευτεί καλά να καταπιέζω οποιαδήποτε έκφραση της σεξουαλικότητάς μου και της αλήθειας μου» συνεχίζει η Τζεφ Μοντάνα.

«Εκείνη τη στιγμή δεν ήμουν σε θέση να αντιληφθώ τι μου συνέβαινε ούτε να το δηλώσω πουθενά. Αργότερα έμαθα ότι είχε σχέση και με άλλα παιδιά: βρήκα κι άλλους που μου εκμυστηρεύτηκαν ανάλογες ιστορίες. Σήμερα θεωρώ αυτό τον άνθρωπο συλλέκτη ψυχών. Κι ένα άτομο με εντελώς διαφορετικές αξίες από τις δικές μου. Εγώ έκανα λάθος και παίρνω την ευθύνη που μου αναλογεί» παραδέχεται το μοντέλο. Η ίδια, μάλιστα, τονίζει ότι ο Λιγνάδης την έκανε να νιώθει σαν να την εξουσίαζε:

«Πρακτικά, με έκανε να πιστεύω πως είμαι κάτι φρικτό, δύσμορφο, αφύσικο, κάτι που εγώ πρέπει να κρύβω, αλλά εκείνος μπορεί να λεηλατεί. Αυτό μου έδειξε με τη συμπεριφορά του, με το βάρος που με φόρτωνε και με την ικανοποίηση που αντλούσε απ’ αυτό. Με εξουσίαζε».

Φόβος

Οσο για την επιθυμία της Τζεφ Μοντάνα; «Θέλω τα νεότερα παιδιά, αυτά που συναντώ συχνά και είναι τώρα εικοσάχρονα και θύματα του ίδιου ανθρώπου, να αντιληφθούν τι τους συμβαίνει» αναφέρει.

«Μέσα τους επικρατεί ο φόβος. Επηρεάζεται ο ύπνος τους, ζουν με ψυχοφάρμακα. Θέλω να είμαι εκεί, δυνατή γι’ αυτά τα παιδιά. Γιατί κάθε φορά που κοιταζόμαστε και μιλάμε μεταξύ μας λέμε: “Ναι, και σ’ εμένα συνέβη το ίδιο. Και σ’ εμένα έκανε τα ίδια”. Μιλάμε για τον ίδιο άνθρωπο που βρίσκεται τώρα στη φυλακή. Ο,τι κι αν πουν τα δικαστήρια, εμείς γνωρίζουμε. Το βλέπουμε ο ένας στα μάτια του άλλου. Και ξέρετε κάτι; Είναι συγκινητικό και όμορφο, γιατί ο ένας δίνει στον άλλο δύναμη. Και την έχουμε αυτή τη δύναμη εμείς, ειδικά σε σχέση με ορισμένους ομοφυλόφιλους της παλαιάς γενιάς, όπως είναι κι ο Δημήτρης Λιγνάδης». Και εξηγεί σχετικά:

«Εννοώ ότι εκείνος μισούσε τον εαυτό του. Είχε εσωτερικευμένο μίσος για τον εαυτό του. Και ό,τι βγήκε τώρα στην επιφάνεια προέρχεται από αυτή την έλλειψη αποδοχής του εαυτού του. Είναι φρικτό».

Πηγή: espressonews.gr