Ο χώρος του αίθριου στο παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο της Πάτρας, φιλοξενεί στις 9.30 το βράδυ της Τρίτης 29 Ιουνίου, μία εξαιρετική έγχρωμη ταινία κινουμένων σχεδίων, μέσα από την οποία αναδεικνύονται πολύπλευρα μηνύματα.

Τίτλος της ταινίας, η οποία προβάλλεται στο πλαίσιο της ενότητας του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου, «Πάντινγκτον». Πρωταγωνιστής είναι ένας Περουβιανός αρκούδος, με λατρεία σε οτιδήποτε Αγγλικό.

Το βρετανικό φλέγμα, οι απολαυστικές βινιέτες, οι προσεκτικές δόσεις δράσης, σε συνδυασμό με το κορυφαίο κάστινγκ και τα επίκαιρα σχόλια πάνω στη διαφορετικότητα, διαμορφώνουν ένα ακαταμάχητο κινηματογραφικό «παζλ». Ο Πόλ Κίνγκ σκηνοθετεί μαεστρικά και κερδίζει από την αρχή το στοίχημα να συνδυάσει το animation με τη live action.

Η ΤΑΙΝΙΑ

Ο  Πάντινγκτον ταξιδεύει από τις αχανείς ζούγκλες της χώρας του μέχρι το Λονδίνο, με σκοπό να βρει ένα φιλόξενο σπίτι. Αν και αρχικά διαπιστώνει, με τον πιο σκληρό τρόπο, ότι η ζωή στην πόλη δεν είναι όπως τη φανταζόταν, δεν θα αργήσει να πέσει πάνω στην ευγενική οικογένεια των Μπράουν.

Η μητέρα και τα παιδιά της οικογένειας, αφού διαβάσουν την ταμπέλα που έχει κρεμασμένη στο λαιμό του “Παρακαλώ φροντίστε αυτόν τον αρκούδο”, αποφασίζουν να τον πάρουν μαζί τους, προσφέροντάς του μια προσωρινή διαμονή στο ζεστό και φιλόξενο σπίτι τους. Ενώ όλα δείχνουν ήρεμα κι ωραία στη συνύπαρξη του σκανδαλιάρη Πάντινγκτον με τη νέα του οικογένεια, τα πράγματα θα έρθουν άνω – κάτω, όταν το σπάνιο αρκουδάκι θα τραβήξει την προσοχή μιας σατανικής ταριχεύτριας ζώων, την οποία υποδύεται η Νικόλ Κίντμαν…

Η ταινία θα επαναπροβληθεί την Πέμπτη 1 Ιουλίου στην πλατεία Καζαντζάκη (Αγυιά) και την Κυριακή Ιουλίου στα Παλαιά Δημοτικά Σφαγεία. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Υπενθυμίζεται ότι για την προστασία των θεατών, η είσοδος στους χώρους προβολών αρχίζει από τις 8.30 και με παραλαβή αριθμημένων καρτών.

Σκηνοθεσία Πολ Κινγκ

Με τους Χιου Μπόνβιλ, Σάλι Χόκινς, Τζιμ Μπρόουντμπεντ, Νικόλ Κίντμαν

Το …ταξίδι του “sugarman” ολοκληρώθηκε στο Γηροκομειό

Η διαδρομή μιας εξαιρετικής ταινίας στις φετινές προβολές του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής (χθές), στην πλατεία Κυδωνιάτη στο Γηροκομειό.

Εκεί, δεκάδες φίλοι του κινηματογράφου, απόλαυσαν το δημιούργημα του  Μαλίκ Μπεντζελούλ, που για μία ακόμα φορά ξάφνιασε και συγκίνησε το κοινό, «οδηγώντας» το να ανακαλύψει τον πιο άγνωστο-διάσημο μουσικό στον κόσμο, τον Σίξτο Ροντρίγκεζ, ο οποίος μέσα από τους ήχους του διεγείρει συναισθήματα και σκέψεις.

Την ταινία προλόγισε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων Ρένα Σκαρλάτου

Πηγή: patrastimes.gr