Παρά το γεγονός πώς η Θεσσαλονίκη είναι ένα βήμα πριν το τοπικό lockdown δεκάδες νέοι αψηφούν τις εκκλήσεις των ειδικών και συγκεντρώνονται στις πλατείες. Σε ετοιμότητα η ΕΛΑΣ.

Αστυνομικές δυνάμεις τα ξημερώματα της Πέμπτης κλήθηκαν να απομακρύνουν νεαρούς που ήταν συγκεντρωμένοι στην οδό Μακένζυ Κινγκ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των ελέγχων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού.

Περίπου στις 2 τα ξημερώματα υπήρξε κλήση στην Άμεση Δράση για περίπου 300 άτομα κυρίως νεαρής ηλικίας που παρέμεναν στο πεζοδρόμιο επί της οδού.

Αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στο σημείο και ζήτησαν από τους νεαρούς να απομακρυνθούν, κάτι που έγινε χωρίς να προκληθούν εντάσεις. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης από ηχεία του περιπολικού μεταδιδόταν το μήνυμα για απαγόρευση του συνωστισμού. «Σας ενημερώνουμε ότι για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας δεν επιτρέπεται ο συνωστισμός. Παρακαλούμε όπως συμμορφωθείτε και απομακρυνθείτε από τον χώρο».

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται τα πάρτι φοιτητών στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο με τη συνεννόηση να γίνεται με άκρα μυστικότητα.

Από χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από τη Θεσσαλονίκη είχε προαναγγείλει εντατικοποίηση των ελέγχων για συνωστισμό σε πλατείες και κεντρικά σημεία της πόλης.

Στη Θεσσαλονίκη θα παρευρεθεί σήμερα ο Νίκος Χαρδαλιάς για μια έκτακτη σύσκεψη για τα μέτρα που θα ληφθούν στην πόλη.

Χθες καταγράφηκε νέο αρνητικό ρεκόρο κρουσμάτων στην Θεσσαλονίκη με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 181 νέα κρούσματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με τον Ν. Χαρδαλιά, η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων στην επικράτεια είναι τα 37 έτη αλλα στη Θεσσαλονίκη η διάμεση ηλικία είναι ακόμα χαμηλότερη, στα 28 έτη.

Πηγή: patrastimes.gr