Τα κλειδιά των καταστημάτων τους δηλώνουν ότι θέλουν να παραδώσουν στο Μαξίμου οι εστιάτορες. Την Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021 στις 10 πμ θα πραγματοποιηθεί συλλογή κλειδιών των καταστημάτων μαζικής εστίασης απ’ όλη την Ελλάδα, με σκοπό την παράδοσή τους στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) και αντιπροσώπων της εστίασης απ’ όλη την Ελλάδα.

Σκοπός της δράσης, όπως σημειώνει η Ένωση Εστιατορίων και Συναφών Επαγγελμάτων, είναι «η μη παροχή ουσιαστικών μέτρων στήριξης στην κρισιμότερη φάση της ιστορίας του κλάδου».
Οι εργαζόμενοι στην εστίαση στην Ελλάδα εκτιμάται ότι είναι περίπου 330.000. Οι άνθρωποι αυτοί ζούνε με τα επιδόματα των 534 ευρώ για μήνες. Και όταν κάποια στιγμή στο μέλλον ανοίξει ξανά ο κλάδος, οι αναστολές θα λήξουν και θα ξεκινήσουν οι απολύσεις.

Λόγω της καταστροφής του κλάδου, υπολογίζεται ότι τουλάχιστον τέσσερις στις δέκα επιχειρήσεις εστίασης δεν θα ανοίξουν ποτέ. Με λίγα λόγια, σχεδόν 150.000 θέσεις εργασίας είναι στον αέρα.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα είπε στο OPEN ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββάθας, η εστίαση συνεργάζεται με μια σειρά κλάδων από τον πρωτογενή μέχρι τον τριτογενή τομέα, επηρεάζοντας συνολικά τουλάχιστον 1.000.000 εργαζομένους!

Πηγή: patrastimes.gr