Ανακαλύπτοντας τα δυτικά προάστια της Αθήνας: Μια νέα ζωή για οικογένειες

Ανακαλύπτοντας τα δυτικά προάστια της Αθήνας: Μια νέα ζωή για οικογένειες

Οι πόλεις αποτελούν ζωντανούς οργανισμούς που διαρκώς μεταμορφώνονται, καλώντας μας να τις εξερευνήσουμε. Οι περιοχές που κάποτε ήταν δύσκολα προσβάσιμες, σήμερα αναδύονται ως ελκυστικοί προορισμοί για τις οικογένειες, καθώς το value for money έχει καταστεί θεμελιώδης παράγοντας στην αναζήτηση σπιτιού.

Στα δυτικά προάστια της Αθήνας, οι οικογένειες βρίσκουν μία σειρά από ευκολίες, όπως πάρκα και ελεύθερους χώρους για τα παιδιά, προάγοντας την οικογενειακή ζωή. Το Μετρό εξυπηρετεί αυτές τις περιοχές, διευκολύνοντας τη μετακίνηση και κάνοντάς τις ακόμα πιο ελκυστικές. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι τιμές ενοικίασης παραμένουν σε φυσιολογικά επίπεδα, όπως επισημαίνεται από έρευνα της Spitogatos.

Για παράδειγμα, το Χαϊδάρι προσφέρει τον Διομήδειο Βοτανικό Κήπο, τον μεγαλύτερο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, και ιδανικούς χώρους αναψυχής. Η μέση τιμή ενοικίασης κατοικίας στην περιοχή κυμαίνεται στα 8,6 ευρώ/τ.μ., και υπάρχει επίσης το Πάρκο Ιστορικής Μνήμης, το οποίο φιλοξενεί αθλητικές εγκαταστάσεις και χώρους για οικογενειακές δραστηριότητες.

Αλλά και το Αιγάλεω, γνωστό ως «Αιγάλεω Σίτι», είναι ελκυστικός προορισμός με μέση τιμή ενοικίασης στα 9,4 ευρώ/τ.μ. Η περιοχή διάγει το ρυθμό της γειτονιάς με πολλές πολιτιστικές προτάσεις, όπως το Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού. Εδώ, οι πέντε μεγάλες οδικές αρτηρίες και η εξυπηρέτηση από τη γραμμή 3 του Μετρό διευκολύνουν τις μετακινήσεις.

Το Περιστέρι, με μέση τιμή ενοικίασης 8,1 ευρώ/τ.μ., διαθέτει Δημοτικό Άλσος και διάφορους πεζοδρόμους και πλατείες σχέδιο βόλτας, γινόμενο επίσης κέντρο πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Στις γειτονιές του που εκπέμπουν ζωή, οι κάτοικοι απολαμβάνουν εκδηλώσεις και συναυλίες.

Η Πετρούπολη, με τιμές ενοικίασης 7,6 ευρώ/τ.μ., έχει σχολεία, καταστήματα και πλήθος πολιτιστικών συλλόγων, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Εδώ, οι κάτοικοι απολαμβάνουν δραστηριότητες, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας.

Ο Κορυδαλλός, με μέση τιμή ενοικίασης 7,9 ευρώ/τ.μ., προτείνει σύγχρονο βιοκλιματικό πάρκο, πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις και εμπορικές ευκολίες. Η Νίκαια, γνωστή και ως Κοκκινιά, προσφέρει παραδοσιακά εστιατόρια και μια πολύ ζωντανή ατμόσφαιρα κοντά στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου.

Ο Κερατσίνι προσφέρει μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα, καθώς οι κάτοικοι συνδέονται με τη θάλασσα και τις παραδοσιακές ταβέρνες, ιδανικές για τις οικογένειες. Ο Πολυχώρος Λιπασμάτων είναι ένα από τα κοσμήματα της περιοχής, με ολοένα και περισσότερες δραστηριότητες αναψυχής.

Συνολικά, οι περιοχές αυτές συνδυάζουν τις καλύτερες συνθήκες ζωής με προσιτές τιμές ενοικίασης, προσφέροντας ποικιλία στις επιλογές διαβίωσης για οικογένειες. Αν σας ενδιαφέρει να γνωρίσετε περισσότερα, η πηγή σας περιμένει στο Spitogatos για τα καλύτερα ακίνητα της αγοράς. Πηγή: tovima.gr