Η AstraZeneca Ελλάδας ολοκληρώνει τη μετάβαση της στον κόσμο των ηλεκτρικών οχημάτων

Η AstraZeneca Ελλάδας ολοκληρώνει τη μετάβαση της στον κόσμο των ηλεκτρικών οχημάτων

Η AstraZeneca Ελλάδας έχει ολοκληρώσει τη μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση και κινείται πλέον αποκλειστικά με ηλεκτρικά οχήματα. Αυτή η πρωτοβουλία εντάσσεται στη διεθνή δέσμευση της εταιρείας, γνωστή ως Ambition Zero Carbon, που αποσκοπεί στη μείωση των ρύπων. Η εταιρεία έχει προχωρήσει γρήγορα και με συνέπεια στην αντικατάσταση όλων των 230 οχημάτων του εταιρικού της στόλου με ηλεκτρικά μοντέλα τελευταίας τεχνολογίας.

Συγκεκριμένα, ο στόλος περιλαμβάνει 12 διαφορετικά μοντέλα ηλεκτροκίνητων οχημάτων από επτά κατασκευαστές, ενώ η AstraZeneca συνεργάστηκε με δύο εταιρείες leasing. Για την υποστήριξη αυτής της μετάβασης, έχουν εγκατασταθεί 42 φορτιστές στα γραφεία της στο Μαρούσι, ενώ η εταιρεία προσφέρει και επιδότηση για την εγκατάσταση φορτιστών στις κατοικίες των εργαζομένων.

Επιπλέον, η AstraZeneca είναι η πρώτη φαρμακευτική εταιρεία που συμμετέχει ενεργά στην παγκόσμια πρωτοβουλία EV100, η οποία προωθεί την ηλεκτροκίνηση στον επαγγελματικό τομέα. Οι οδικές μεταφορές ευθύνονται για σημαντική ποσότητα εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, με τις συνέπειες της ρύπανσης του αέρα να επηρεάζουν την υγεία των ανθρώπων.

«Η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση αποτελεί μία σημαντική συνεισφορά της AstraZeneca Ελλάδας προς την επίτευξη του στόχου μηδενικών ρύπων από τις δραστηριότητές μας παγκοσμίως», δήλωσε η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της AstraZeneca Ελλάδας και Κύπρου, κα Έλενα Χουλιάρα. «Η ολοκλήρωση της μετάβασής μας στην ηλεκτροκίνηση ενισχύει και αναδεικνύει την περιβαλλοντική συνείδηση όλων των ανθρώπων μας. Στην AstraZeneca πιστεύουμε σταθερά ότι η υγεία του περιβάλλοντος συνδέεται άρρηκτα με την υγεία του ανθρώπου».

Ως εκ τούτου, η επένδυση στην ηλεκτροκίνηση συντελεί στη μείωση των αναπνευστικών ασθενειών που σχετίζονται με την ατμοσφαιρική ρύπανση, συνεισφέροντας σε ένα πιο υγιές περιβάλλον για όλους. Πηγή: tovima.gr