Ο Τάσος Κωστής μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» για τη σειρά «Ρετιρέ», για το ρόλο του και τη συνεργασία του με την Έλντα Πανοπούλου.

«Από το πρώτο επεισόδιο της σειράς έγινε η πρώτη επαφή με το ιερό τέρας του κινηματογράφου του Γιάννη Δαλιανίδη. Πόσο μπροστά ήταν ο Δαλιανίδης που διάλεξε εμένα για να κάνω τον καφετζή. Το μόνο που ξέρω είναι ότι Φοίβος ήταν ο σκύλος του. Στο ρόλο του Φοίβου δεν με ενοχλούσε τίποτα. Έβρισκα πράγματα που με ιντριγκάρανε για να κάνω. Είχα πάει στο Ηρώδειο να δω χορό και κάποια στιγμή έκανα μια πιρουέτα και το κράτησε. Του πρότεινα να έχω τα μαλλιά μου κομμένα καπελάκι σα τα ανθρωπάκια του Γαΐτη.

Ο Δαλιανίδης ήταν αυστηρός, αλλά και γλυκός και πατέρας μαζί. Ήθελε να είσαι διαβασμένος και στην ώρα σου. Ήθελε τον περισσότερο ωφέλιμο χρόνο να ασχοληθεί με τις πρόβες των ηθοποιών και να φτιάξει τη σκηνή. Θυμάμαι έκανα μια συγκινητική σκηνή με την Έλντα. Αρχίσαμε την πρόβα και δεν μας έλεγε stop. Στο τέλος, μας είπε: “Α, στο καλό παλιόπαιδα, με κάνατε και έκλαψα. Οι σχέσεις μου με την Έλντα Πανοπούλου ήταν λίγο περίεργες γιατί υπήρχαν και μετά το γύρισμα. Πού μας έχανε, πού μας έβρισκε, ήμασταν πίσω από το σκηνικό και τρώγαμε. Αν ψάξετε την πολυκατοικία του Ρετιρέ θα την βρείτε. Είναι ανάμεσα σε δύο μεγάλα ξενοδοχεία στην Αθήνα. Όταν έχεις αρχηγό τον Δαλιανίδη που σε καλύπτει στα πάντα, περνάς πολύ ωραία. Πας εκεί και παλεύεις να κάνεις το καλύτερο σου».

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: espressonews.gr