Apple Αποσύρεται από τη Χρηματοδότηση της OpenAI ενώ Άλλοι Τεχνολογικοί Γίγαντες Διαπραγματεύονται

Apple Αποσύρεται από τη Χρηματοδότηση της OpenAI ενώ Άλλοι Τεχνολογικοί Γίγαντες Διαπραγματεύονται

Η Apple έχει αποσύρει τη συμμετοχή της από τις διαπραγματεύσεις για επενδύσεις στην OpenAI, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε η Wall Street Journal. Ο τρέχων κύκλος χρηματοδότησης, ο οποίος ενδέχεται να ολοκληρωθεί σύντομα, θα μπορούσε να αποτιμήσει την εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης σε περίπου 150 δισεκατομμύρια δολάρια. Η OpenAI σχεδιάζει να συγκεντρώσει έως 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια από επενδυτές, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Παρά την αποχώρηση της Apple, άλλοι κολοσσοί της τεχνολογίας συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις για να επενδύσουν στην OpenAI. Η Microsoft σκέφτεται να προσφέρει 1 δισεκατομμύριο δολάρια, ενώ στο παρελθόν έχει ήδη επενδύσει περίπου 13 δισεκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία. Επίσης, η Nvidia φαίνεται να εξετάζει μια επένδυση ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με προηγούμενες αναφορές.

Ο συγκεκριμένος γύρος χρηματοδότησης αναμένεται να είναι η υψηλότερη αποτίμηση που έχει σημειωθεί ποτέ για μια ιδιωτική εταιρεία τεχνολογίας. Σημειώνεται ότι η OpenAI μεταβαίνει από μια μη κερδοσκοπική σε έναν κερδοσκοπικό οργανισμό, γεγονός που συμβαδίζει με την αυξανόμενη ζήτηση και τις ταχέως εξελισσόμενες καινοτομίες στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Όπως αναφέρεται σε οικονομικά έγγραφα, η OpenAI έχει δαπανήσει τεράστια ποσά για τις καθημερινές της λειτουργίες, ενώ τα μηνιαία της έσοδα τον Αύγουστο ανήλθαν σε 300 εκατομμύρια δολάρια. Παρά τις προσδοκίες για έσοδα που θα φτάσουν τα 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, η εταιρεία αναμένεται να υποστεί ζημίες που θα φτάσουν τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια. Παρ’ όλα αυτά, η OpenAI προβλέπει ότι οι πωλήσεις της θα αγγίξουν τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2029.

Οι εκπρόσωποι της Apple και της OpenAI δεν έχουν προβεί σε σχόλια σχετικά με αυτές τις εξελίξεις.

Πηγή: tovima.gr