Τείχος στην απόκτηση επαγγελματικών δικαιωμάτων από τους αποφοίτους ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων/κολεγίων υψώνει το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, καταγγέλλοντας παράλληλα την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως για “υπόγεια” μεθόδευση να αποκτήσουν πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα όσοι έχουν τίτλο σπουδών από ιδιωτικό εκπαιδευτήριο.

Η Διοίκηση του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας καλεί τόσο τους Βουλευτές Αχαΐας όσο και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της περιοχής να πάρουν σαφή και ξεκάθαρη θέση για το θέμα, τονίζοντας ότι δε θα επιτρέψει την εγγραφή αποφοίτων κολεγίων στα μητρώα του, εμποδίζοντας έτσι την απόκτηση επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Η ανακοίνωση του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας:

“Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας / Τμήμα Δυτικής Ελλάδας υπερασπιζόμενο διαχρονικά την δημόσια δωρεάν παιδεία είναι ενάντια σε κάθε ρύθμιση η οποία προκρίνει έναντι αυτής την ιδιωτική εκπαίδευση.

Με συγκεκριμένη τροπολογία του κατά πλειοψηφία ψηφισθέντα, στην κυριολεξία νύχτα, νόμου (άρθρο 168 του νόμου «Επενδύω στην Ελλάδα») όχι μόνο προκρίνεται η ιδιωτική εκπαίδευση αλλά με τις ρυθμίσεις του δημιουργείται η υποχρέωση στους επαγγελματικούς φορείς να εγγράφουν εντός ενός μηνός από την υποβολή της αίτησης τους αποφοίτους κολεγίων.

Με τον τρόπο αυτό γίνεται πλέον στοχευμένη η προσπάθεια από την Κυβέρνηση για απόκτηση επαγγελματικών δικαιωμάτων στους αποφοίτους των κολεγίων.

Το ΤΕΕ, ως αποκλειστικός φορέας απονομής άδειας ασκήσεως επαγγέλματος και κατ’ επέκταση επαγγελματικών δικαιωμάτων, με γνώμονα την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, κατόπιν απόφασης της κεντρικής αντιπροσωπείας, δεν θα επιτρέψει την εγγραφή των αποφοίτων κολεγίων μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας.

Το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας καταγγέλλει ομόφωνα την απαράδεκτη μεθόδευση της Υπουργού Παιδείας και της Κυβέρνησης συνολικά και καλεί:

  1. Το σύνολο των βουλευτών της περιοχής να τοποθετηθεί επί του θέματος και να πιέσει προ την απόσυρση αυτής της κατάπτυστης νομοθετικής ρύθμισης.
  2. Καλεί το σύνολο των αρχών των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της περιοχής μας να τοποθετηθούν σχετικά
  3. Το Κεντρικό Τεχνικό Επιμελητήριο να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προσβολής (αναστολής/ακύρωσης) της εν λόγω τροποποίησης του νόμου.
  4. Το σύνολο των Φορέων του επιστημονικού κόσμου της περιοχής για από κοινού συντονισμό και στοχευμένη αντίδραση.

Το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας το θέμα αυτό δεν θα το αφήσει έτσι και αν η Κυβέρνηση δεν λάβει άμεσα αντίστοιχη μέριμνα να καταργήσει την εν λόγω τροπολογία σε συνεργασία με το κεντρικό ΤΕΕ θα προβεί και σε πιο δραστικά μέτρα αποσύροντας τα μέλη του από όλα τα όργανα και επιτροπές της πολιτείας.”

Πηγή: patrastimes.gr