Σε καθεστώς αναστολή εργασίας τίθενται από σήμερα 1η Σεπτέμβρη περισσότεροι από 600 υγειονομικοί οι οποίοι υπηρετούν σε δομές υγείας της Αχαϊκά, με τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών που θα μπουν στο συγκεκριμένο καθεστώς να εργάζονται στα Νοσοκομεία “Αγ. Ανδρέας”, ΠΠΓΝΠ και Καραμανδάνειο.

Το ερώτημα είναι κατά πόσο η σχετική απόφαση όντως αυτό τεθεί σε ισχύ από σήμερα και συγχρόνως εαν η χρησιμοποίηση προσωπικών δεδομένων από την σχετική πλατφόρμα εμβολιασμού άπτεται της νομιμότητας για τον εντοπισμό των εργαζομένων που είναι ανεμβολίαστοι, καθώς οι προϊστάμενοι των τμημάτων δεν “συνεργάστηκαν” με τις διοικήσεις των νοσοκομείων.

Από την πλευρά τους εργαζόμενοι και σωματεία τόσο στο νοσοκομείο “Αγ. Ανδρέας”, όσο και στο Ρίον, εάν όντως σήμερα κοινοποιηθεί σε ανεμβολίαστους υπαλλήλους η απόφαση με την οποία τίθενται σε αναστολή, θα σκληρύνουν τη στάση του, προχωρώντας σε ακόμα πιο δυναμικές κινητοποιήσεις πέραν αυτών της κατάληψης των διοικήσεων.

Σε πρώτγ κίνηση οι εργαζόμενοι σχεδιαζουν να προχωρήσουν σε αποκλεισμούς των εισόδων στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας, απαγορεύοντας στις διοικήσεις να εισέλθουν στο χώρο των ιδρυμάτων ενώ θα προχωρήσουν και σε κατάθεση μηνύσεων.

Πηγή: patrastimes.gr