Το κατώφλι της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών πέρασε χθες, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας, προκειμένου να καταθέσει ακόμη μία φορά σχετικά με τις καταγγελίες για σεξουαλική βία που «ταρακούνησαν» τον χώρο του θεάματος!

Μία μέρα νωρίτερα ο γνωστός ηθοποιός είχε λάβει κλήση από τον εισαγγελέα που ερευνά τα περιστατικά ώστε να καταθέσει ως μάρτυρας. Ωστόσο δεν του είχε γνωστοποιηθεί για ποια ακριβώς υπόθεση θα κατέθετε, κάτι που συνέβη μόνο όταν βρέθηκε τετ α τετ με τον εισαγγελικό λειτουργό.

«Με κάλεσε ο εισαγγελέας για να καταθέσω. Ακόμη δεν γνωρίζω για ποια υπόθεση ακριβώς. Είμαι υποχρεωμένος να έρθω και να καταθέσω όσα γνωρίζω. Δεν καταθέτω φακέλους, γιατί, όπως γνωρίζετε, είμαι πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου. Μόνο ο Πασχάλης Τσαρούχας (πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΣΕΗ) ξέρει το περιεχόμενο όλων των φακέλων» ανέφερε ο Σπύρος Μπιμπίλας λίγο προτού εισέλθει στο κτίριο 16 της Εισαγγελίας. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΕΗ, ο οποίος είχε κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας και στα τέλη Φεβρουαρίου, εξέφρασε εκ νέου την εμπιστοσύνη του στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Αποκαλύψεις

Η αρχή για το ελληνικό #MeToo έγινε με τη Σοφία Μπεκατώρου και την καταγγελία της για σεξουαλική κακοποίηση από τον Αριστείδη Αδαμόπουλο, ενώ η Ζέτα Δούκα έδωσε συνέχεια με την αποκάλυψή της για λεκτικό, ψυχολογικό και σωματικό bullying από τον Γιώργο Κιμούλη.

Ακολούθησε ένα «τσουνάμι» αποκαλύψεων για σεξουαλική παρενόχληση με πρωταγωνιστές συνθέτες, ηθοποιούς και σκηνοθέτες, που προκάλεσε… σεισμό πολλών Ρίχτερ στον χώρο του θεάματος.

Στη συνέχεια το Πειθαρχικό του ΣΕΗ προσκόμισε στον εισαγγελέα φακέλους με δεκάδες καταγγελίες που σχετίζονται με το αδίκημα της προσβολής γενετήσιας ελευθερίας.

Οι πράξεις που καταγγέλλονται φέρεται ότι είναι κατά βάση πλημμεληματικές, ενώ σημαντικό μέρος τους φαίνεται ότι είναι παραγεγραμμένες. Ωστόσο στους φακέλους περιλαμβάνονται και καταγγελίες που αφορούν το κακούργημα του βιασμού και χρήζουν διερεύνησης από τον εισαγγελέα, ανεξαρτήτως αν έχει παρέλθει ο χρόνος παραγραφής τους ή όχι.

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: espressonews.gr