Ενα ακόμα βήμα για την κανονικότητα γίνεται την Παρασκευή, 28 Μαΐου, καθώς ανοίγουν τα υπαίθρια θέατρα, όπου θα μπορούν να πραγματοποιηθούν θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες. Με μάσκες, αποστάσεις και πληρότητα 50%, θεάματα και συναυλίες θα πραγματοποιούνται μόνο σε υπαίθριο χώρο, προσφέροντας έτσι στους πολίτες μία ακόμα επιλογή κοινωνικοποίησης και διασκέδασης, που είχε λείψει πολύ καιρό από τις ζωές τους.
Συγκεκριμένα τα υπαίθρια θέατρα θα λειτουργήσουν με τους εξής κανόνες προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού:

Οι χώροι θα πρέπει να είναι διαμορφωμένοι έτσι ώστε να υποδέχονται μόνο καθήμενους και όχι όρθιους θεατές/ακροατές και θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα σε όλη την διάρκεια του θεάματος – ακροάματος ώστε οι θεατές/ακροατές να παραμένουν στις θέσεις τους.
Η πληρότητα δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσοστό 50% και αφορά μόνο καθήμενους και όχι ορθίους.
Θα πρέπει να υπάρχει κενό/κενή θέση ανά δύο καθήμενους. Άτομα τα οποία δεν έχουν προσέλθει μαζί, δεν θα πρέπει να τοποθετούνται σε θέσεις χωρίς κενό μεταξύ τους.
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων δεν επιτρέπεται διάλειμμα τόσο προκειμένου να μην δημιουργείται συνωστισμός, όσο και για να εξοικονομείται χρόνος για την απολύμανση και τον καθαρισμό του χώρου. Επίσης δεν επιτρέπεται συγκέντρωση κοινού σε οποιοδήποτε σημείο του χώρου καθώς και η πρόσβαση του κοινού στα καμαρίνια.
Η λειτουργία κυλικείου/bar επιτρέπεται πριν και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων προκειμένου να μην δημιουργείται συνωστισμός και οι θεατές/ακροατές να μπορούν να κατευθύνονται προς αυτό σε διαφορετικούς χρόνους κατά τη διάρκεια παραμονής τους.
Η ταξιθεσία για την τοποθέτηση των θεατών/ακροατών στις θέσεις τους και η τήρηση κανόνων στην προσέλευση και την αποχώρησή τους, είναι υποχρεωτική.
Απαγορεύεται ο συγχρωτισμός και η συγκέντρωση ατόμων οπουδήποτε στον χώρο. Οι θεατές/ακροατές θα πρέπει να οδηγούνται άμεσα στα καθίσματά τους.
Οι διοργανωτές των εκδηλώσεων θα πρέπει να μεριμνούν για την ασφαλή αναμονή σε ουρά του κοινού, τόσο κατά την είσοδο και έξοδο στον χώρο της εκδήλωσης όσο και σε άλλες πιθανές ροές (π.χ. από τον χώρο στάθμευσης).
Την ίδια ώρα, μέτρα ισχύουν και για τους εργαζόμενους τόσο επί, όσο και εκτός σκηνής.
Eίναι υποχρεωτική η χρήση ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Τη Δευτέρα 31 Μαΐου ακολουθεί το άνοιγμα γυμναστηρίων, κέντρων αισθητικής και χώρων δεξιώσεων, ενώ οι επιστήμονες καλούνται να επανεξετάσουν τόσο το θέμα της μουσικής στην εστίαση, όσο και το ανώτατο όριο των 100 ατόμων για τις δεξιώσεις.

Τα γυμναστήρια ανοίγουν με:

δύο υποχρεωτικά self test για κάθε εργαζόμενο την εβδομάδα
έναν αθλούμενο ανά 10 τ.μ.
ανοιχτά παράθυρα
κλειστό κλιματισμό και κλειστά αποδυτήρια

Αύριο λοιπόν, Παρασκευή, η Επιτροπή των Ειδικών αναμένεται να εξετάσει την πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης για την αναθεώρηση προς τα πάνω του ανώτατου ορίου των 100 ατόμων που έχει αποφασιστεί για τις δεξιώσεις.

Πηγή: patrastimes.gr