Ήταν 26 Φεβρουαρίου του 2020 όταν ο Κώστας Βουτσάς «έφυγε» για τη… γειτονιά των αγγέλων, σκορπίζοντας θλίψη στο πανελλήνιο, που τον λάτρεψε μέσα από τη μακρά πορεία του στη μεγάλη οθόνη, στην τηλεόραση και στο σανίδι.

Σήμερα, περίπου οκτώ μήνες μετά τον θάνατό του, ένα κεντρικό θέατρο της Αθήνας ετοιμάζεται να αλλάξει όνομα προς τιμήν του. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso» και του Ηλία Μαραβέγια πρόκειται για το ιστορικό Alhambra Art Theatre (Αλάμπρα) της οδού Στουρνάρη, το οποίο θα μετονομαστεί το επόμενο χρονικό διάστημα σε θέατρο «Κώστας Βουτσάς».

Όπως ενημερωθήκαμε από το στενό περιβάλλον του αξέχαστου πρωταγωνιστή, η πρόταση στους επιχειρηματίες του χώρου Βάσια Παναγοπούλου και Δημήτρη Αγγελόπουλο έγινε από έναν πολύ γνωστό σκηνοθέτη που υπήρξε για πάρα πολλά χρόνια αδελφικός φίλος του Κώστα Βουτσά.

Ο λόγος για τον Όμηρο Ευστρατιάδη, ο οποίος κίνησε τις διαδικασίες, μιλώντας αρχικά με την οικογένεια Βουτσά, τις τρεις κόρες του εκλιπόντος ηθοποιού -Σάντρα, Θεοδώρα και Νικολέτα- και την τελευταία σύζυγό του και μητέρα του γιου του Φοίβου, Αλίκη Κατσαβού.

Αφού, λοιπόν, πήρε τη σύμφωνη γνώμη τους προσέγγισε τους ιδιοκτήτες του θεάτρου Αλάμπρα που ανταποκρίθηκαν θετικά. Για την ώρα δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πότε ακριβώς θα γίνει η αλλαγή, ωστόσο και οι δύο πλευρές φαίνονται πρόθυμες να προχωρήσουν άμεσα στην υλοποίηση της απόφασής τους.

Οι θεατρικές παραστάσεις που, όπως έχει ανακοινωθεί, θα φιλοξενηθούν φέτος στο Alhambra Art Theatre είναι η κλασική κωμωδία «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο Κοντός» και οι επαναλήψεις του μονολόγου «Τζόρνταν» και του ξεκαρδιστικού έργου «Τα ραδίκια ανάποδα».

Πηγή: espressonews.gr