Αντιπερισπασμό μέσω δημοσιοποίησης μιας λίστας-παγίδα επιχείρησε ο Στέλιος Πέτσας, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα τον κατάλογο των μέσων μαζικής ενημέρωσης που έλαβαν κρατική χρηματοδότηση, κατάφερε, ωστόσο, να πυροβολήσει τα ίδια του τα πόδια.

Αρχικά η λίστα είναι άκρως αποπροσανατολιστική, καθώς απαντά μόνο στο «πού» δόθηκαν τα χρήματα της ενημερωτικής καμπάνιας «Μένουμε σπίτι» για τον κορονοϊό, ωστόσο δεν λέει κουβέντα για το πόσα χρήματα μοιράστηκαν στο κάθε μέσο, αλλά και για τα κριτήρια χορήγησης του ζεστού κρατικού χρήματος.

Τι κι αν ο ίδιος, μέσω έγγραφης απάντησής του, υποστήριξε ότι η κρατική χρηματοδότηση δόθηκε σε μέσα που πληρούν κριτήρια αντικειμενικότητας και αμεροληψίας… Για ακόμη μια φορά ο κ. Πέτσας απέφυγε να δώσει διευκρινίσεις γι’ αυτά τα κριτήρια.

Δεν λειτουργούν

Την ίδια ώρα, η λίστα που δημοσίευσε ο υφυπουργός συμπεριλαμβάνει μια σειρά από άγνωστες ιστοσελίδες, ορισμένες εκ των οποίων είναι κυριολεκτικά ανύπαρκτες, καθώς δεν λειτουργούν καν! Άλλες πάλι δεν είναι ειδησεογραφικές, ενώ αίσθηση προκάλεσε και η ύπαρξη blog το οποίο φέρεται ότι έχει δημιουργηθεί μόνο και μόνο για να λάβει την κρατική επιχορήγηση, καθώς δεν έχει παρά μόλις δύο αναρτήσεις… Το επίμαχο blog, μάλιστα, φέρεται ότι ανήκει στον Μένιο Φουρθιώτη.

Να σημειωθεί ότι στη λίστα συμπεριλαμβάνονται συνολικά 1.232 μέσα -έντυπα, τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά- και ιστοσελίδες, πολλές εκ των οποίων αμφιβόλου περιεχομένου, αλλά και προέλευσης. Τελικώς, η δημοσίευση εκ μέρους του κ. Πέτσα των μίντια που έλαβαν την κρατική χρηματοδότηση των συνολικά 20.000.000 ευρώ όχι μόνο δεν συνετέλεσε στην αποκατάσταση της διαφάνειας και της λογοδοσίας, αλλά εξέθεσε τον υφυπουργό, ο οποίος καλείται για ακόμα μία φορά να δώσει εξηγήσεις.

Πηγή: espressonews.gr