Θλίψη σε όλη την Ελλάδα έχει σκορπίσει ο θάνατος της 11χρονης Ιωάννας στα Χανιά. Την ώρα που η αστυνομία προσπαθεί να ρίξει φως στις σκοτεινές πτυχές της τραγικής αυτής ιστορίας, τα στοιχεία που έρχονται στο φως της επικαιρότητας αποδεικνύουν την άσχημη ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρισκόταν το παιδί. Σύμφωνα, με αυτά τα στοιχεία, η Ιωάννα είχε φύγει ξανά από το σπίτι πριν την εξαφάνισή της, μετά από έναν καβγά που είχε με τη μητέρα της.

Όσοι ήξεραν το δράμα της οικογένειας με τη συμπεριφορά του πατέρα, λένε πως η Ιωάννα είχε ωριμάσει πρόωρα έχοντας περισσότερες ευθύνες από εκείνες που αναλογούν σε ένα κορίτσι της προεφηβικής ηλικίας. Αντί να ζει μια ανέμελη παιδική ζωή, η αθώα ψυχή της «δηλητηριαζόταν» από τους συχνούς καβγάδες των γονιών της αλλά και τις απειλές του ίδιου της του πατέρα, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά.

Τα σπαρακτικά μηνύματα και οι ζωγραφιές των συμμαθητών της – Άφαντο το κινητό και η ζακέτα της 11χρονης
Εκτός από τη μητέρα και τα αδέρφια, ο αδόκητος θάνατος της Ιωάννας επηρέασε τους φίλους και τους συμμαθητές της. Πολλά παιδιά της Ε Δημοτικού, του τμήματος της μικρής εξέφρασαν τον πόνο τους χτες Παρασκευή χαράζοντας λέξεις, μηνύματα και ζωγραφιές γεμάτες σπαραγμό στο θρανίο που καθόταν εκείνη. Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί αδυνατούν να πιστέψουν ότι δεν θα ξαναδούν την Ιωάννα.

Μυστήριο για την αστυνομία αποτελεί το γεγονός ότι ενώ δίπλα από το άψυχο σώμα της 11χρονης βρέθηκαν τα ακουστικά, δεν βρέθηκε ακόμη το κινητό της τηλέφωνο
και η ζακέτα που φορούσε όπως την κατέγραψε και βίντεο από κάμερα ασφαλείας στην τελευταία της διαδρομή. Οι γείτονες και οι συγγενείς της οικογένειας ζητούν να συνεχιστούν οι έρευνες της αστυνομίας μέχρι να δοθούν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα γύρω από το θάνατο της Ιωάννας γιατί όπως λένε το σενάριο της αυτοχειρίας είναι δύσκολο να οργανωθεί από ένα παιδί μόλις 11ετών.

Θεία Ιωάννας: Γιατί άργησε τόσο να ενημερώσει ότι το παιδί εξαφανίστηκε;
Ερωτήματα προς τις αρχές αλλά και προς τη μητέρα της 11χρονης Ιωάννας απευθύνει η θεία του νεκρού κοριτσιού, σε δηλώσεις της στο “zarpanews.gr”. Η γυναίκα, αναρωτήθηκε μεταξύ άλλων, γιατί οι αρχές ειδοποιήθηκαν την επόμενη μέρα για την εξαφάνιση του κοριτσιού και όχι αμέσως:

“Όλη η οικογένεια θρηνούμε. Ο πατέρας είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, είμαστε δίπλα του και θα είμαστε δίπλα του για όσο χρειαστεί. Το ερώτημα που έχουμε ως οικογένεια είναι, γιατί τόσο μεγάλη αργοπορία να ειδοποιηθεί η αστυνομία, αν όχι εμείς, για την εξαφάνιση της Ιωάννας, 14 ώρες μετά την ώρα που έφυγε;

Και για την αστυνομία έχουμε ερωτήματα, γιατί άφησαν τη μητέρα έτσι ενώ άργησε τόσο να ενημερώσει ότι η μικρή χάθηκε. Τι κυρώσεις έχει αυτή η μάνα ώστε να μην το κάνει και η επόμενη μητέρα;”

Η θεία της Ιωάννας έθεσε το ερώτημα αν υπάρχει κάποια υπηρεσία, η οποία να παρακολουθεί τα αδέλφια της Ιωάννας, τα οποία ζουν αυτή τη στιγμή με τη μητέρα της:

“Ποια υπηρεσία ενδιαφέρεται για τα άλλα δύο παιδιά που μένουν μαζί της; Ποιος έχει ενδιαφερθεί για το πού είναι και σε ποιες συνθήκες ζουν αυτά τα παιδιά; Δεν έχουμε εμείς την επιμέλεια και δεν έχουμε καμία επαφή με τα παιδιά, αλλά είναι άλλες δύο ψυχούλες, 7 και 9 χρονών.”

Πηγή: patrastimes.gr